Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘rockstar girlfriend’ look is razend populair en zo behaal je deze beautytrend zelf

Al langere tijd zien we de term ‘rockstar girlfriend glam’ voorbijkomen in de wereld van de beauty en de glam. Geïnspireerd door de werkelijke rockstar girlfriends en de nieuwe serie Daisy Jones & The Six komt deze beautytrend weer helemaal terug.

Get ready to rock.

‘Rockstar girlfriend glam’

Megan Fox, Kourtney Kardashian, Kate Moss en Suki Waterhouse hebben het allemaal onder de knie. Rockstar girlfriend glam is al sinds de jaren ’90 een beroemde make-up look, maar het is ook zoveel meer dan dat. Het haar, de outfit en de schoenen: de look schreeuwt fierceness van de daken.

Kate Moss als OG

Kate Moss is misschien wel de OG rockstar girlfriend. Zij had deze look in de jaren ’90 als een van de beste onder de knie en wordt tot de dag van vandaag nog gebruikt als voorbeeld. Maar hoe behaal je nou deze specifieke look? Wij geven je een paar basistips om mee van start te gaan.

Plamuurlagen zijn verleden tijd

Bij de rockstar girfriend look draait het allemaal om er uit te zien alsof je alleen een laag mascara hebt opgedaan en de deur bent uitgerend. Een dikke plamuurlaag hoort hier dan ook niet op en top bij. Een beetje concealer voor het bedekken van oneffenheden kan altijd, maar de huid moet nog steeds zo natuurlijk mogelijk lijken.

Het draait allemaal om de ogen

De ogen zijn het belangrijkste in de look. Donker oogpotlood, zwarte uitgesmeerde oogschaduw en een laag mascara op zowel de boven- als onderwimpers zijn een must. De smokey eye was in de jaren ’90 al razendpopulair en komt nu helemaal terug, dus blend vooral lekker door met die oogpotloden.

Het haar maakt de look af

De just rolled out of bed-haarstijl is een favoriet binnen deze beautytrend. Het zou ervoor moeten zorgen dat je overkomt alsof je geen moeite hebt gedaan en er nog steeds geweldig uitziet. Natuurlijke beauty met een rauw randje, zo kan je deze look het beste omschrijven. Een beetje droogshampoo doet wonderen voor het haar en vermijd vooral de borstel.

Beauty zonder afval: deze mooie beautymerken werken met een recycleprogramma

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.