Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Films & Series 12 feb 2023
Leestijd: 5 minuten

15 romantische komedies om bij weg te zwijmelen op Valentijnsdag

Valentijnsdag kan op allerlei manieren doorgebracht worden: met een etentje, een dagje weg of, onze persoonlijke favoriet, op de bank met een glas wijn en een heerlijke romantische komedie. Er zijn ontzettend veel films te zien, te bewonderen en bij weg te zwijmelen. Daarom voorzien wij jou van de vijftien leukste romantische komedies op Netflix, zodat jij met valentijn de ultieme filmavond kan hebben.

Wegzwijmelen op valentijnsdag

This is the way to go.

1. Letters To Juliet

We reizen in deze film af naar het prachtige Verona om samen met Sophie (Amanda Seyfried) in een heerlijk liefdesverhaal te duiken. Een echte feelgood vol romantiek, humor en Italiaanse prachtplekken.

2. The Hating Game

Twee collega’s, Lucy (Lucy Hale) en Austin (Joshua Templeman), strijden in deze film om dezelfde promotie en gaan head to head met elkaar. Een echt enemies to lovers verhaal, verpakt in een luchtig, humoristisch jasje.

3. Love In The Villa

Dit is een Netflix Original Film over Tom (Charlie Fletcher) en Kat (Julia Hutton) die voor twee weken dezelfde villa hebben afgehuurd, welke alleen beschikbaar is voor één persoon. Wat volgt is een strijd tussen rivalen, vol met kattenkwaad, bizarre situaties en een sprankel van liefde onder de radar.

4. Crazy Stupid Love

Wie houdt er nou niet van een film met Ryan Gosling in de hoofdrol? In Crazy Stupid Love speelt hij een echte hunk die Cal Weaver (Steve Carell) na het vertrekken van zijn vrouw helpt vrouwen opnieuw te benaderen. Zelf ontmoet Ryans personage, Jacob Palmer, een feisty redhead genaamd Hannah (Emma Stone) die zijn leven op zijn kop zet. Een ontzettend komisch liefdesverhaal, vol overlappende relaties, vriendschappen en de Dirty Dancing lift.

5. My Boss’ Daughter

In deze film werkt Tom (Ashton Kutcher) als researcher, een baan die hij zat is. Hij wil hogerop komen en ziet die kans glansrijk voor zich wanneer de dochter van zijn baas, Lisa (Tara Reid) hem vraagt om een avond op hun huis te passen. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan.

6. Notting Hill

Hugh Grant is de crème de la crème van de romantische films. Voeg hem samen met Julia Roberts en je hebt het beste recept voor de klassieke romantische komedie. In Notting Hill speelt Hugh Grant William Thacker, de eigenaar van een reisboekenwinkel in Notting Hill, die de filmster Anna Scott (Julia Roberts) ontmoet. Een echte feelgood, vol humoristische personages en bizarre situaties.

7. How Do You Know

Wanneer alles wat ze heeft gekend van haar wordt afgenomen, begint Lisa (Reese Witherspoon) een fling met honkbalspeler Matty (Owen Wilson), een echte rokkenjager. Voordat hun relatie een vlucht neemt ontmoet Lisa George (Paul Rudd), een zakenman die met zijn eigen persoonlijke problemen wordt geconfronteerd. Keert het geluk weer terug of blijft het leven ingewikkeld? Deze humoristische romance is van alle markten thuis.

8. Maid in Mahattan

Marisa Ventura (Jennifer Lopez) werkt als schoonmaakster in een groot hotel, wanneer ze de charmante Christopher Marshall (Ralph Fiennes) tegen het lijf loopt. Niet wetende dat zij de schoonmaakster is valt Christopher voor haar charme. Dit brengt Marisa in absurde situaties en een tweestrijd, waarin zij moet kiezen tussen waarheid en liefde. Een heerlijke film om bij weg te zwijmelen.

9. It’s Complicated

In deze ingewikkelde romantische komedie start Jane (Meryl Streep) een affaire met haar ex-man Jake (Alec Baldwin), welke echter al een nieuwe vrouw heeft. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan. Deze bizarre situatie zorgt voor de enige ruzies, geheimen maar ook hilarische gebeurtenissen. De perfecte film om met vriendinnen te kijken.

10. Just Go With It

Jennifer Anniston en Adam Sandler zijn natuurlijk de perfecte combinatie voor een goede film. Dit keer spelen ze collega’s die voor een leugen een koppel spelen die gaan scheiden, zodat Adam Sandlers personage, Danny, zijn droomvrouw naar binnen kan harken. Het is een film vol droge humor, excentrieke personages en een reeks aan relatieproblemen.

Jennifer Aniston keert terug als detective in Murder Mystery 2

11. Someone Great

Jenny (Gina Rodiguez) wordt gedumpt door haar vriend, welke niet mee wil verhuizen naar San Fransisco voor Jenny haar baan. Terwijl ze zich klaarmaakt voor vertrek en over de break-up heen probeert te komen, gaat ze nog één keer op stap met haar twee beste vriendinnen. Drie meiden in het nachtleven van New York City is het perfecte recept voor een film vol avontuur, liefde en humor.

12. No Strings Attached

Met je beste vriend naar bed gaan: hoe goed kan dat uitpakken? Vrienden Emma (Natalie Portman) en Adam (Ashton Kutcher) belanden met elkaar in bed en besluiten hun vriendschap puur seksueel te houden. Dit soort echter voor ingewikkelde situaties en keuzes die gemaakt moeten worden. Zijn ze vrienden of zit er meer achter?

13. Friends With Benefits

De titel zegt het al: twee vrienden, Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) besluiten hun vriendschap te verbreden door het bed met elkaar te delen. Deze film is het zusje van No Strings Attached, want de twee vrienden komen voor dezelfde obstakels te staan. Hoelang kan hun relatie casual blijven?

14. My Best Friends Wedding

Wanneer haar beste vriend gaat trouwen, besluit Julianne (Julia Roberts) de trouwerij te saboteren en het koppel uit elkaar te drijven. Een plan heeft ze echter nog niet. Ze zal ter plekke moeten improviseren wat resulteert in een komisch verloop van de trouwerij.

15. Failure To Launch

Tripp (Matthew McConaughy) is vijfendertig en woont nog bij zijn ouders, die hem maar wat graag uit huis willen hebben. Hiervoor huren ze Paula (Sarah Jessica Parker) in, die ervoor moet zorgen dat Tripp verliefd op haar wordt. Kan Paula echter haar eigen gevoelens buiten het spel houden?

9 details in Glass Onion: A Knives Out Mystery die je waarschijnlijk gemist hebt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.