Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 4 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Romee (20): ‘Ik weet dat mijn vader vreemdgaat omdat ik hem betrapt heb’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date?

Deze week vertelt Romee* (20) over haar vader.

Hi Romee, vertel!

“Ik had niet verwacht ooit in deze situatie te zitten. Ik woon samen met mijn ouders en twee zusjes in Den Haag en eigenlijk zijn we een heel normaal gezin. Mijn ouders werken full time, ik studeer en mijn zusjes zitten nu op de middelbare school. Mijn ouders hebben nooit ruzie, dus wat er gebeurd is had ik ook helemaal niet aan zien komen.”

Wat is er gebeurd dan?

“Drie maanden geleden zat ik in een hoorcollege, toen ik me plots niet lekker voelde. Ik keek het nog even aan, maar toen ik mijn eten weer omhoog voelde komen was dat het teken voor mij om naar huis te gaan. Dat vind ik het fijne van studeren, het is je eigen verantwoordelijkheid. Dus ik stond op, pakte mijn spullen en ging op mijn gemak naar huis.

Het is zo’n 20 minuten fietsen van school naar huis en normaal gaat dat prima maar omdat ik me niet lekker voelde voelde het echt als een uur. Eenmaal thuis sprintte ik naar de wc om over te geven en toen dat er eenmaal uit was voelde ik me wel iets beter.”

Geluid uit de slaapkamer

“Ik liep naar boven om in bed te gaan liggen, toen ik geluid uit de slaapkamer van mijn ouders hoorde. Ik vond ‘t gek dat mijn ouders allebei thuis waren zo overdag, maar ja, ‘t zijn volwassenen dus ze doen maar.

Toen ik mijn slaapkamerdeur opende stopte het geluid, ze waren duidelijk geschrokken dat ik thuis was. Ik riep naar ze dat ik eerder thuis was omdat ik me niet lekker voelde, maar toen ik dat riep kwam mijn vader in paniek naar buiten. ‘Wat ik al zo vroeg thuis deed’ en ‘of ik niet beneden kon gaan liggen.’ Nou, nee?”

Raar voorgevoel

“Hij deed zo raar, dat ik stiekem even over zijn schouder door de deur keek, deze stond op een kier maar toch zag ik het heel duidelijk.. er lag een andere vrouw in zijn bed. ‘Wie is dat?’ vroeg ik. Mijn vader gaf een vaag antwoord maar liep uiteindelijk snel naar binnen en deed de deur dicht. Ik wist niet wat ik moest doen en was op slag weer misselijk. Ik rende naar beneden en stapte weer op mijn fiets. Dan maar naar een vriendin.

‘S avonds kwam ik weer thuis en zaten mijn ouders gewoon aan de keukentafel, alsof er niks aan de hand is. Inmiddels is dat al drie maanden geleden en hebben we er niet meer over gepraat. Moet ik dit nou tegen mijn moeder zeggen? Ik word elke keer weer misselijk als ik er aan denk.”

*  De naam van Romee is wegens privacyredenen veranderd, haar echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.