Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een rond gezicht? Dan staan deze 5 kapsels jou het beste

Ben jij ook wel eens van een koude kermis thuisgekomen na een kappersbezoek omdat dat nieuwe kapsel dat je zo ontzettend graag wilde toch niet zo mooi stond als gehoopt? Grote kans dat dit dan kwam omdat je nieuw gekozen kapsel niet goed matcht met je gezichtsvorm. Deze is namelijk erg bepalend in welke kapsels jou goed staan en welke juist minder. Heb jij een rond gezicht en ben je toe aan iets nieuws? Wij hebben de 5 kapsels op een rij gezet die het jou het beste staan.

Rond gezicht

Een rond gezicht wordt veelal gekenmerkt door een bredere haarlijn en een ronde vorm onder de jukbeenderen. De hoek van de kaaklijn is redelijk zacht en minder sterk gedefinieerd dan bij andere gezichtsvormen. Het is een prachtige gezichtsvorm waar veel celebrities ook mee gezegend zijn. Denk bijvoorbeeld aan Selena Gomez, Mila Kunis en Emma Stone.

Benieuwd welke kapsels jouw ronde gezicht het beste staan? Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet.

1. Een kapsel met lange lagen

Een kapsel met lange langen bij een rond gezicht zorgt ervoor dat er een balans gecreëerd wordt, waardoor het gezicht iets langer lijkt in plaats van breder. Als je niet kiest voor laagjes maar een kapsel van één lengte kiest, kan het zijn dat de ronding van je gezicht te veel benadrukt wordt.

2. Een kapsel op schouderlente met laagjes tot de kin

Ook lagen op kin lengte helpen een rond gezicht langer te lijken dan dat deze is. Extra mooi bij zo’n kapsel is het toevoegen van wat golven als je van jezelf niet gezegend bent met krullen. Dit zorgt ook net even voor meer volume, wat heel mooi staat bij een rond gezicht.

3. Kapsel met een schuine pony

Wanneer je een rond gezicht hebt en je wilt graag eens iets anders proberen, kun je kiezen voor een schuine pony met lange lagen. Zo’n pony zal je gezicht verlengen en creëert een wat scherpere kaaklijn. Je kunt beter niet kiezen voor een korte, rechte pony. Deze zal de ronde vorm van je gezicht alleen maar benadrukken en dat is juist wat je wilt vermijden.

4. Shag cut

Ook dit op de jaren ’70 geïnspireerde kapsel zal jou mooi staan als je een rond gezicht hebt. De vele laagjes, woelige puntjes en volume die kenmerkend zijn voor de shag cut zorgen ervoor dat de focus op de middelste verticale lijn van het gezicht ligt in plaats van op de breedte van het gezicht.

5. Pixie cut

Ben je niet zo van het lange haar en ga je liever voor een kort kapsel? Ga dan voor een pixie cut. Dit kapsel lijkt wel speciaal gemaakt voor ronde gezichten: de kenmerken van deze gezichtsvorm zijn namelijk perfect geschikt voor pixie cuts en dit kapsel accentueert je gezicht goed.

Welk kapsel is jouw favoriet?

Bella Hadid introduceert ultrakorte pixie cut in nieuwe foto op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.