Tessa Ham
Tessa Ham Money 27 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit kreeg The Weeknd per seconde betaald voor zijn optreden op Coachella

Na drie dagen feesten in de woestijn, sloot The Weeknd het legendarische Coachella Festival af vorig weekend. Daar kreeg hij rijkelijk voor betaald. Sterker nog, na zijn optreden is de zanger de best betaalde Coachella headliner in de geschiedenis van het festival.

Hoeveel kreeg hij betaald voor zijn optreden op Coachella?

Salaris The Weeknd optreden op Coachella

De zanger kreeg maar liefst 8.5 miljoen dollar – omgerekend zo’n 8 miljoen euro – om op het festival op te treden. Daarmee verdiende The Weeknd dus meer dan elke andere artiest die weleens headliner is geweest op Coachella.

Zo verdiende Beyoncé in 2018 bijvoorbeeld ‘maar’ 4 miljoen dollar. Lady Gaga en Kendrick Lamar kregen tussen de 3 en 4 miljoen dollar. Alleen Ariana Grande komt in de buurt. Voor haar optreden in 2019 kreeg ze 8 miljoen dollar op haar bankrekening bijgeschreven.

The Weeknd was bijna niet de best betaalde artiest op Coachella geworden. Eigenlijk zou Kanye West namelijk het festival afsluiten en dit megabedrag betaald krijgen, maar twee weken voor het eerste festivalweekend trok Ye zich terug.

Het festival wist The Weeknd te regelen als vervanging, maar wilde de artiest eigenlijk een stuk minder betalen. Aangezien het recordsalaris van Kanye al naar buiten was gelekt, ging The Weeknd op z’n strepen staan; hij wilde de 8.5 miljoen dollar betaald krijgen, of anders zou hij zich ook terugtrekken.

Groot gelijk, want bedenk je even dat The Weeknd amper twee weken had om zich op het optreden voor te bereiden. Toch blijft het een absurd bedrag. Helemaal als je uitrekent wat de zanger per minuut en per seconde met zijn optreden heeft verdiend.

De rekensom

Zoals je misschien wel weet, duurt Coachella Festival niet één, maar twee weekenden. De line-up is tijdens die weekenden hetzelfde. Eigenlijk heeft The Weeknd dus twee keer opgetreden op Coachella voor zijn 8.5 miljoen dollar.

Per optreden verdiende hij daarom 4.25 miljoen dollar. Deel je dat door 90 minuten (hoe lang een optreden van een headliner ongeveer duurt), en je ontdekt dat de zanger per minuut een indrukwekkende 47.222 dollar heeft verdiend. Per seconde was dit nog steeds 787 dollar.

Een goede score voor The Weeknd dus. Zeker omdat hij de 90 minuten van de show ook nog eens deelde met co-headliner Swedish House Mafia.

Wauw: dit waren de mooiste looks van Coachella Festival weekend #2

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.