Redactie
Redactie Vriendschap 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Rozemarijn (31): ‘Mijn beste vriendin trouwt in het buitenland, maar laat iedereen zelf betalen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Wil je weten wat voor budget je nodig hebt als je wil trouwen in het buiteland, zeg Italië? Dat lees je hier.

‘Mijn beste vriendin trouwt in het buitenland, maar laat iedereen zelf betalen’

Trouwen is leuk, maar ook erg kostbaar. Niet alleen voor het bruidspaar, maar in dit geval ook voor de gasten.

Hi Rozemarijn, kan je iets meer vertellen over de komende bruiloft?

”Ja. Het duurt nog wel even hoor, het is namelijk pas volgende zomer. Maar we kregen een paar weken geleden een save-the-date en een globaal programma. Daarbij zat ook een kaartje met de verblijfsopties. En dat heeft voor nogal wat ophef in de vriendengroep gezorgd. ”

Wat bedoel je precies met ‘verblijfsopties’?

”Op het kaartje stond de locatie waar de trouwerij gaat plaatsvinden. Ik wil niet alles zeggen, maar het is een prijzige Europese locatie. Het feest zal een aantal dagen duren, op een locatie waar ook een klein hotelletje is. Het bruidspaar gaf alvast de optie om via hen een kamer te boeken in dat hotelletje. De kosten hiervan waren €980. Als je dit niet wenste, dan was je vrij om zelf iets te boeken in de buurt. Maar gezien de locatie en de datum in het hoogseizoen, zal dat ook een dure grap worden. En dan komen daar ook nog de vliegtickets bij en natuurlijk het cadeau.”

Had je het zelf anders gedaan?

”Ja. Ik vind dat als je trouwt in het buitenland en je daar je dierbaren bij wil hebben, dat je voor hen moet betalen. En als dat niet gaat, dan moet je misschien een andere locatie zoeken. Ik ken de financiële situatie van mijn vriendin een beetje en ik vind dat zij veel te hoog grijpt met deze bruiloft. Om dan iedereen voor zichzelf te laten betalen, vind ik een beetje cheap. Doe dan gewoon lekker iets in Nederland.”

Heb je dit kenbaar gemaakt?

”Ik niet direct, maar er zijn wel meerdere vriendinnen die hebben aangegeven dat ze het prijzig vinden. ‘Als je echt om me geeft, dan vind je dat het waard’ was haar argument. Dat er mensen afvallen om de kosten, vind ze dan ook niet erg. Ze is een goede vriendin en ik wil er zeker bij zijn, maar vind de gang van zaken erg bijzonder.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte naam van Rozemarijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.