Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Love & Life 30 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Kibbelen of knallen? Zo herken je ongezonde ruzies in je relatie

In een relatie is het heel normaal dat je af en toe ruzie hebt. Maar, het moet wel een – tot op bepaalde hoogte – gezonde ruzie blijven. Sommige koppels houden van lekker kibbelen, anderen gaan het juist enorm uit de weg. Een ding is zeker: te vaak ruzie maken kan een teken zijn dat je relatie niet meer goed is.

Iedere relatie heeft zijn momenten van onenigheid. Logisch, je bent vaak samen. Af en toe ruzie maken is dus heel normaal. Hier leggen we uit hoe je kunt herkennen dat de ruzies in jouw relatie niet meer gezond zijn.

Ruzie in relaties, let op deze signalen

Sommige koppels ruziën meer dan anderen. Maar als jij en je partner vaak ruzie hebben, kan je gaan twijfelen aan de gezondheid van je relatie. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer ruzies ongezond zijn. Let op deze signalen:

Negeren

Wanneer jij of je partner de ander negeert tijdens een ruzie kan dit een slecht teken zijn. Dit betekent namelijk vaak dat de persoon even overweldigt wordt door emoties en zich geen houding weet te geven. Hoewel dit op dit moment als de beste optie voelt is dit niet gezond en kun je niet zomaar iemand gaan negeren. Mocht je echt even wat tijd voor jezelf willen geef dit dan duidelijk aan en communiceer hierover.

De ander persoonlijk aanvallen

Zoals we al zeiden is een ruzie, tot op bepaalde hoogte, gezond. Maar als deze ruzie verandert in een persoonlijke aanval moet er een alarmbel gaan ringen. Denk hierbij aan beledigingen of problemen uit het verleden erbij halen. Dit laat een gebrek aan respect zien.

Geen oplossingen

Als jullie ruzie nooit wordt uitgesproken en jullie allebei op een gegeven moment maar gewoon doorgaan met waar je mee bezig was is dit ook een slecht teken. In een ruzie hoor je namelijk samen te zoeken naar een oplossing. Doe je dit niet gaan alle ruzies zich opstapelen en kan het slecht aflopen.

Onveilige situatie

Hoe beëindig je een relatie als je nog wel van elkaar houdt?

Een ruzie is nooit leuk, maar het is van essentieel belang dat jij en je partner je nooit onveilig zullen voelen bij elkaar. Krijg jij wel een onveilig gevoel van je partner tijdens een ruzie? Dan is dit een signaal die je niet zomaar moet negeren.

Regelmatig ruzie

Het ene koppel heeft meer ruzie dan de ander. Het is echter wel belangrijk dat het niet te vaak is. Wanneer jij en je partner constant aan het kibbelen zijn met elkaar, of het nu een kleine of grote ruzie is, het moet niet te vaak gebeuren.

Rennen: dit zijn 6 signalen dat je met een narcist te maken hebt 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.