Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Blijkbaar moet je in Saint-Tropez meer dan 500 euro fooi geven, anders ben je niet welkom

Ja, je leest het goed. We weten allemaal dat er in het zuiden van Frankrijk en dan specifiek in Saint-Tropez heel wat rijke mensen wonen en vakantie vieren, maar dat je zó veel moet tippen?! Bizar. Restaurants blijken een illegale database bij te houden van bezoekers én hun fooien en mocht dat niet naar wens zijn, dan zijn ze de volgende keer niet meer welkom.

‘Excusez-moi, we hebben geen plek meer..’ 👀

Blijkbaar moet je in Saint Tropez meer dan 500 euro gooi geven

Franse lokale media hebben aangetoond dat veel restaurants in Saint-Tropez gezamenlijk een illegale geheime database hebben, waarin precies wordt bijgehouden wat klanten een vorige keer hebben uitgegeven en hoeveel fooi ze gaven. En is dat ‘te weinig’? Dan heb je pech, dan ben je de volgende keer niet meer welkom. Keihard, maar de waarheid. RTL meldt dat een rijke Italiaan, die anoniem in de Franse krant wordt genoemd, meldt zelfs dat hij ooit na afloop door een ober werd achtervolgd tot op de parkeerplaats, omdat hij slechts 500 euro fooi gegeven.

Wat vinden de restaurants dan een eerlijk bedrag? Denk aan 1500 euro de man. 5000 per tafel. Geen grap. Nou, heel erg leuk en aardig maar dan wordt ‘t maar een andere bestemming.

Mooie bestemming maar een STUK goedkoper

Het staat op iedereens bucketlist, een reisje naar de Malediven. Er zijn echter wel wat minpuntjes aan deze reis: het is ver, duur én daardoor dus redelijk onbereikbaar voor de gemiddelde mens. Maar wat nou als we je vertellen dat Europa een eigen Malediven heeft, op minder dan drie uur vliegafstand? Maak kennis met Ksamil, in Albanië. We weten dat dat dit land in Zuid-Oost Europa erg in trek is tegenwoordig, maar dat dit deel van het land zó prachtig is wisten we nog niet. Zo hoef je ook geen rekening te houden met de belachelijke tip-cultuur in Saint-Tropez en kan je die extra knaken gewoon in eigen zak houden.

Vakantieliefde vinden? Op deze bestemmingen maak je de meeste kans

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.