Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 20 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sarma Melngailis haalt hard uit naar Netflix voor het maken van de serie ‘Bad Vegan’

Netflix staat vol met goede series en films, maar tegenwoordig lijken vooral de true crime-series in de smaak te vallen bij kijkers. Hun nieuwste obsessie is Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. en wij snappen wel waarom, want de serie is ontzettend spannend. Nu heeft niemand minder dan Sarma Melngailis uitgehaald naar Netflix en ze zegt dat de serie “verontrustend misleidend” is.

Ze beweert dat de serie niet klopt.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

De nieuwste oplichters-serie van Netflix, Bad Vegan, is eerder deze week uitgekomen en nu al een grote hit. Fans zijn namelijk helemaal geobsedeerd met de true crime-serie en ook jij hebt hem vast al gezien. In de Netflix-serie volg je de Amerikaanse Sarma Melngailis. Zij bezit een van de meest succesvolle vegan restaurants ter wereld, genaamd Pure Food and Wine in New York.

Haar leven lijkt perfect, maar dit verandert nadat ze in 2011 een man genaamd Shane Fox op Twitter ontmoet. Hij zorgt er namelijk voor dat Sarma Melngailis op een crimineel pad terechtkomt en vanaf dat moment gaat het bergafwaarts. Het gaat zelfs zo ver dat Sarma twee miljoen dollar stal van haar personeel, waarvoor ze niet veel later werd opgepakt.

Sarma Melngailis

Nu heeft niemand minder dan Sarma Melngailis van zich laten horen en ze lijkt alles behalve blij te zijn met de Netflix-serie. Kort nadat de documentaire werd uitgezonden, schreef Sarma – die ook zelf in de serie verschijnt – een lange post op haar website waarin ze vertelt dat er “onnauwkeurigheden” in de serie zitten en ze noemt het einde “verontrustend misleidend”.

Ze verduidelijkt dat het geld dat ze inzamelde ging naar de heropening van het restaurant en het doen van betalingen. Ze schrijft: “Het idee dat ik dat allemaal zou doen om er vervolgens vandoor te gaan met een man die ik haatte en vreesde, slaat nergens op. Ik wilde niet met hem trouwen, en dat deel van het verhaal was onnauwkeurig gecomprimeerd.

Netflix bad vegan Sarma Melngailis
Netflix

Einde

“Bovendien is het einde van Bad Vegan verontrustend misleidend; ik heb geen contact met Anthony Strangis en ik heb die opnames veel eerder gemaakt, met opzet, om een ​​specifieke reden,” vervolgt Sarma. Ze vertelt dat hoewel er “veel is dat Bad Vegan goed doet”, er ook “dingen zijn die niet kloppen of een onnauwkeurige indruk achterlaten.” Hieraan voegt ze toe: “later zou ik graag meer willen ophelderen.”

Netflix bad vegan Sarma Melngailis
Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.