Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

SCOOP vertelt hét verhaal achter het bizarre BBC-interview met de Britse prins Andrew

Netflix lanceert een teaser van SCOOP, een film waarin we een kijkje krijgen achter de schermen van het befaamde BBC-interview met de Britse (ex) prins Andrew.  Hoofdrollen worden gespeeld door Gillian Anderson (die ook Margaret Thatcher speelt in The Crown)  en Rufus Sewell.

De film is vanaf 5 april te zien op Netflix maar we krijgen dus nu alvast de eerste beelden te zien.

Over SCOOP op Netflix

SCOOP, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, is de verfilming van vastberaden journalistiek dat uiteindelijk een wereldschokkend interview opleverde: het beruchte gesprek van prins Andrew met ‘BBC Newsnight’.

Van producer Sam McAlister die spannende onderhandelingen voerde met Buckingham Palace tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis met de prins, de film SCOOP neemt ons mee in het verhaal van vrouwen die nergens voor terugdeinzen om alles te krijgen. Want om zo’n groot interview te krijgen, moet je doortastend zijn.. helemaal als je met een prins te maken hebt.

Buitengewoon pijnlijk interview

In het interview bespreekt Prince Andrew zijn ‘relatie’ tot Jeffrey Epstein en alle geruchten. “Een van de meest verbazingwekkende interviews ooit” en “rampzalig en buitengewoon pijnlijk”, stond er toentertijd op NOS over deze uitzending.

Jeffrey Epstein

Andrew vertelde over zijn banden met miljonair Jeffrey Epstein, die veroordeeld werd wegens seksueel misbruik. Veel kijkers vonden het bizar wat ze zagen en ook de interviewer was zichtbaar aangedaan door de verhalen die hij vertelde. De vehalen of excuusjes? Zo zou Andrew in 2001 seks hebben gehad met de 17-jarige Virginia Giuffre. Er is een foto van de twee samen gevonden, waar ze arm-in-arm op staan. Andrew weet hier niks meer van en ook weet hij niet zeker of de foto ‘echt’ is.

In 2022 besloot de inmiddels overleden Queen Elizabeth de koninklijke titel van haar zoon af te nemen. Dit betekent dat Andrew zich in de VS als een burger zal verdedigen tegen de aantijgingen van seksueel misbruik van een minderjarige en niet als een lid van het koningshuis.

Dit zijn de beste boeken van TikTok-hit Colleen Hoover om te lezen op vakantie

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.