Emma Toussain
Emma Toussain Shopping 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Scotch & Soda werkt samen met Trees For All en lanceert Capsule Collection

Het Amsterdamse merk Scotch & Soda lanceert een unisex capsule collection voor volwassenen en kids om zijn samenwerking met Trees for All te vieren. De missie van Trees for All is om wereldwijd nieuwe bossen te planten en bestaande bossen in ere te herstellen. De stichting bestaat al sinds 1999 en plant bomen in Nederland en het buitenland. Voor projecten verder van huis gaan ze de samenwerking aan met lokale gemeenschappen, om zo het inkomen van boeren te vergroten en een bijdrage te leveren aan het blijvende herstel van tropische bossen. En omdat we toch graag wat bewuster willen omgaan met onze planeet (en onszelf) is dit hartstikke goed nieuws.

Scotch & Soda X Trees For All

Vorig jaar juni kondigde Scotch & Soda de samenwerking met deze organisatie aan. Het merk is namelijk druk bezig om een stuk duurzamer bezig te zijn en hun impact op het milieu te verminderen.

De collectie bevat t-shirts, sweatshirts en sweatpants met unieke designs. De kleding is uiteraard gemaakt van duurzaam materiaal. Denk aan organisch katoen en brandnetel uit de Himalaya genaamd PYRATEX®. De netel is sterk, veelzijdig en 100% biologisch afbreekbaar. De sweatpants en sweartshirts zijn deels gemaakt van ‘afval’ afkomstig van bananenbomen die worden gebruikt voor de voedingsindustrie. Zo wordt er niks verspild – verrrrry smart.

Scotch & Soda x Trees For All

Het is niet altijd even makkelijk om duurzamer te leven – ook al zou je dat wel willen. Nu krijg je het voorgeschoteld, dus mocht je nog op zoek zijn naar wat toffe basics kijk dan vooral even op de site van S&S.

Verantwoord shoppen? New Balance lanceert hun ‘groenste’ sneakers ooit ter ere van Earth Day 2022

Mission complete

Trees for All heeft al meer dan vijf miljoen bomen en struiken geplant, meer dan 32 bossen opnieuw aangelegd en hersteld, en daarmee 320.000 ton koolstofdioxide gecompenseerd. Indrukwekkende cijfers, maar dit is natuurlijk nog maar een begin. Scotch & Soda heeft in samenwerking met Trees For All momenteel al 193.948 bomen geplant! How impressive.

Waarom planten het gevoel geven dat we meer controle hebben over ons leven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.