Emma Toussain
Emma Toussain Fashion 21 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Verantwoord shoppen? New Balance lanceert hun ‘groenste’ sneakers ooit ter ere van Earth Day 2022

Morgen is het Earth Day en deze dag staat volledig in het teken van milieubescherming. Wereldwijd bedenken bedrijven en organisaties initiatieven om stil te staan bij onze planeet en om om deze een handje te helpen. Zo kondigt New Balance aan zijn assortiment uit te breiden met producten onder de green leaf standard. Je vraagt je vast af wat dit betekent.. daar komen we later even op terug. Het kopen van kleding en schoenen is leuk (and verrrry satisfying) om te doen, maar het is af en toe ook goed om stil te staan bij de effecten en op zo’n dag als Earth Day al helemaal.

Zoek jij nieuwe sneakers? Dan is dit hét moment om in te haken! Wij zijn alvast trots op je.

New Balance

Dit initiatief is opgezet om New Balance’s doel te ondersteunen om over drie jaar 50% gerecycled polyester en 100% geprefereerd leer te gebruiken. De nadruk ligt op modellen met een hoog volume; de 574 en Fresh Foam 1080v12.

Cynthia Maletz, directeur van Product Creation Platforms bij New Balance laat weten: “We zetten onze inspanningen voor green leaf voort met stijlen vanuit onze schoenencollectie met het grootste volume, waarbij we onze inspanningen plaatsen daar waar de impact het grootst zal zijn. Het bouwen van ons product op een meer verantwoorde manier is een voortdurende reis.”

De sneakers van New Balance stijgen in populariteit en met deze ‘groene’ gedachte is het ook nog eens verantwoord om nieuwe schoenen te kopen. Dat is nog eens mooi meegenomen, toch?

New Balance
New Balance 547

Kiezen voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen is een van de grootste en meest directe manieren waarop het merk zijn impact op het milieu kan beïnvloeden. New Balance debuteerde zijn green leaf standard voor kleding in 2020 en zal het aanbod blijven uitbreiden en daarbij in de komende maanden en jaren het aantal producten en productcategorieën met milieuvriendelijke materialen aanzienlijk verhogen. Lekker bezig dus.

New Balance
New Balance

New Balance’s Green Leaf Standard

De green leaf standard geeft aan dat het specifieke product milieuvriendelijke materialen bevat. Voor kleding die voldoet aan New Balance’s green leaf standard, zijn ten minste 50% van de materialen in een kledingstuk afkomstig van milieuvriendelijke materialen. Het merk beschouwt een materiaal als milieuvriendelijk op basis van zijn fysieke kenmerken, denk hierbij bijvoorbeeld gerecycled polyester.

Showroom

Wil je de schoen zelf bewonderen? Dat kan, want ter ere van Earth Day is New Balance een samenwerking aangegaan met floral artist Rae Blooms om een groene kunstinstallatie genaamd ‘Breath’ te creëren en voor publiek tentoon te stellen bij Studio Automat te Amsterdam.

De tentoonstelling is te zien op 21 en 22 april van 10.00 tot 18.00 uur ‘s avonds.

Oh, en ben je geïnteresseerd in de schoen zelf? Die kan je natuurlijk kopen op de website van het merk zelf.

New Balance
New Balance Showroom

Earth Day 2021: vier de aarde met deze duurzame modemerken en producten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.