Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 16 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Secondlove belooft een spannend avontuurtje, maar de reviews zeggen anders

Je hebt de reclames van Secondlove vast wel eens gehoord. Op de radio, op de tv.. een site waarbij vreemdgaan op nummer één staat. Het heet ook niet voor niks Secondlove – een extra ‘liefde’ naast je huidige partner. Waar veel mensen gruwelen van het idee, zijn er toch genoeg gegadigden voor deez website. Een spannend avontuurtje zonder dat je man of vrouw hier vanaf weet? Blijkt toch niet zo easy peasy.

Secondlove belooft een spannend avontuurtje, maar de reviews zeggen anders

Alles moet kunnen, vinden wij. Deze maand bespreken we taboes en vreemdgaan is daar één van. Het gebeurt dagelijks, maar weinig mensen zijn daar open over. Door schuldgevoel, schaamte, frustratie. Mensen gaan vreemd om heel veel verschillende redenen. De één zegt dat monogamie niet te doen is, de ander voelt zich niet meer gelukkig in zijn of haar huidige relatie en de ander kan niet genoeg aandacht krijgen. Dat je er vaak meer kapot mee maakt dan je lief is, is ook een feit. Vreemdgaan gebeurt eigenlijk vrijwel nooit in een gezonde open relatie: dan bespreek je wat wel en niet mag maar er is wel ruimte voor extra personen.

Secondlove is een soort datingwebsite voor mensen die een minnaar-of minnares zoeken en dat willen doen via de computer. Je hoeft niet in het echt op zoek en je kunt rustig iemand uitzoeken. “Je kunt online vreemdgaan (daten) door berichten te versturen naar andere leden. Tevens biedt datingsite Second Love een bruisende, veel bezochte chat voor snel en direct contact,” zo laat de website zelf weten. Laagdrempelig dus.

Maar wat zeggen de reviews?

Nou, die zijn niet alleen maar lovend.

Moreno Brunet via Trustpilot

“Second Love e.a. gelijknamige datingsites zijn vooral een lui-lekker-land voor vrouwen van boven de vijftig jaar. Ongegeneerd, achteroverleunend genieten van mannen die, als krolse katten, op jouw oproep reageren. Die betalen €75 per maand, zijn verplicht hun foto openbaar te maken. Met alle risico’s van dien. Worden afgewimpeld met: geen interesse – je bent te oud – je woont te ver weg en zo meer.”

Roel via Trustpilot

“De site zit heel goedkoop in elkaar. Je kan niet zoeken met filters op bepaalde eigenschappen. Er zit een max aan het aantal berichten dat je als betaald lid kan sturen. Het is onoverzichtelijk te zien wie je een bericht verstuurd hebt. Foto’s zijn klein en slecht weergegeven.”

Pantihose Melliw via Trustpilot

“Ik had een account aangemaakt en was op zoek naar een dame, toen ik bedacht waarom niet een trans-vrouw, zij zijn ook vrouw en knap, dus profiel aangepast dat ik een (trans)vrouw zoek. Krijg ik spontaan een mail dat me tekst verboden is en me account is verwijderd. Doet secondlove aan discriminatie van transgenders.”

Anoniem via Nederlandreview

“Heb nooit gebruik gemaakt van second love, wil gewoon even zeggen dat jullie allemaal losers zijn zonder geweten en dat jullie je partner helemaal niet verdienen. Maak het gewoon uit als je buiten de deur wil neuken.”

Bramm via Nederlandreview

“Second Love, een mooi medium en is geweldig als je een vrouw bent genoeg keuze, misschien wel te veel keuze. 80%=man dus daar zit meteen het probleem. Vrouwen hebben te veel keuze, worden gek van alle knipoogjes en mails.”

Toch zijn er ook mensen die wat positiefs te zeggen hebben – of mensen die vinden dat de mensen eerst naar zichzelf mogen kijken voordat ze de site afkraken.

Frank via Trustpilot

“Ik ga het toch even opnemen voor deze datingsite. Ik heb er meerdere geprobeerd, maar deze is absoluut degene waar je moet zijn als je een overspelige echtgenote zoekt. Ik heb meerdere dates gehad en ja, met meerdere vrouwen het bed gedeeld. Opvallend was trouwens dat de meeste in de gezondheidszorg zitten (toeval?). De reden voor hun was vooral dat hun partner geen seks wilde, men in een echtscheiding lag of letterlijk omdat ze er wel pap van lusten. Het is leuk, spannend en ik heb zelf verzoeken afgewezen.

Kortom, het is niet goedkoop, maar presenteer je goed, steek tijd in de foto’s (heeeel belangrijk), schrijf een originele, leuke profieltekst en benader vrouwen. Ik ben een 1/2 jaar geleden gestopt, maar mocht ik weer de kriebels krijgen, dan is dit absoluut de datingsite.”

Wat vind jij van zo’n site?

ABC-dating theorie houdt je liefdesleven spannend en verfrissend

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.