Julia Schaap
Julia Schaap Lifestyle 16 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Treat yourself! Simpele self care ideetjes voor het weekend

Yay, Het weekend is weer aangebroken! Terwijl de één lekker gaat borrelen, blijft de ander liever thuis. En dat betekent: tijd voor self care. Het begrip begint steeds populairder te worden, gelukkig maar, want door kleine dingen kan jij beter voor je fysieke en mentale gezondheid zorgen. Op die manier krijg je een betere band met jezelf en dat heeft alleen maar positieve gevolgen. Om het weekend lekker te beginnen, hebben wij een aantal makkelijke selfcare tips voor je op een rijtje gezet. Naast selfcare is er nog een andere trend op het gebied van voor jezelf zorgen, wat dat is lees je hier.

Rustige omgeving

Iedereen kent het: een rustig huis is een rustig hoofd. En het klopt als een bus. Begin met het schoonmaken van je omgeving, zodat je daarna rustig aan je echte selfcare kan beginnen. Door een opgeruimde en schone omgeving, kan je hoofd ook tot rust komen. Hierdoor kan je je echt richten op jezelf en haal je alles uit je selfcare routine.

Selfcare avond

Een selfcare avond is eigenlijk een verzamelnaam voor allemaal dingen die jij kan doen om tot rust te komen en om voor jezelf te zorgen. Na het opruimen van je omgeving, is het heerlijk om onder een warme douche te stappen, en uitgebreid je routine te volgen. Denk aan skincare, maskertje in je haar en je hele lichaam scrubben. Trek na het douchen je chill outfit aan en plof op de bank met een leuke film of goed boek. Ps. Vergeet je snacks niet.

Wandelen

Als je je hoofd even leeg wil maken is dit de perfecte vorm van selfcare. Je hoeft geen hele lange wandeling te maken, een kwartiertje wandelen heeft namelijk al een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Ook draagt wandelen veel bij aan je nachtrust. Zet een leuke podcast op en`maak een rondje door de buurt.

Lees een boek

Leg je telefoon weg en pak er een goed boek bij. Dim het licht, zodat je na het lezen sneller in slaap valt. Volgens onderzoekers verminderd lezen na zes minuten de stress al met tweederde. De perfecte manier om je selfcareavond dus mee af te sluiten. Wij hebben een aantal leestips, voor je op een rijtje gezet zodat je wat inspiratie op kan doen.

Geld als selfcare: dit wil je weten over ‘financial wellness’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.