Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

In the mood for politics? Deze series over politiek zijn het bingewatchen waard

We kunnen niet ontkennen dat de Amerikaanse verkiezingen ons afgelopen week flink bezig hebben gehouden. Nooit eerder waren we zo into politiek, maar dit keer stond er veel op het spel. NOS refreshen werd onze dagtaak, CNN stond 24/7 aan op de tv en zijn de kiesmannen nu eindelijk verdeeld? Inmiddels wel en dus kunnen we weer rustig slapen.

Maar mocht politiek je nieuwe hobby zijn, dan zijn dit de series die je absoluut moet kijken.

1. House Of Cards

Een klassieker op het gebied van series over politiek is House of Cards. Het verhaal gaat over de genadeloze en ambitieuze politicus Francis “Frank” Underwood in Washington D.C. Het politieke drama is gebaseerd op de gelijknamige Britse miniserie uit 1990 en staat op Netflix.

2. Designated Survivor

Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) is minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, totdat hij plotseling president van de Verenigde Staten wordt door het overlijden van de president na een aanslag. Iedereen in de lijn van opvolging overlijdt, behalve hij.

3. Homeland

Claire Danes is Carrie Mathison, een CIA-agent die ervan overtuigd is dat een Amerikaanse marinier een spion is voor Al-Qaida. Deze marinier is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al Qaida en is in de ogen van de CIA een bedreiging voor de nationale veiligheid. Maar heeft Carrie gelijk of wordt ze overlopen door Amerikaanse grootmachten?

4. The Bodyguard

David Budd is een voormalig militair die uitgezonden geweest is naar Afghanistan. Om de oorlog achter zich te laten probeert hij zijn leven in Londen weer op te pakken. Hij krijgt een baan als Specialist Protection Officer voor London’s Metropolitan Police Service. Hij krijgt op de opdracht om de meedogenloze Minister van Binnenlandse Zaken te beschermen. Voldoet hij zijn plicht of komt hij in de knoop met zijn politieke overtuigingen?

5. State of Play

Wanneer de jonge politieke onderzoeker Sonia Baker wordt vermoord in de Londense metro, is haar Labour-parlementslid (David Morrissey) er kapot van. Er worden vragen gesteld over de aard van zijn relatie met Sonia.

6. Veep

De serie volgt voormalig senator Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus), die vice-president van de Verenigde Staten wordt en politieke branden moet blussen. Ze moet haar werkleven combineren met haar privéleven en moet uitzoeken wie ze wel en niet kan vertrouwen.

7. The West Wing

Geprezen als een van de beste tv-drama’s aller tijden, volgt The West Wing het leven van de stafleden in de West Wing van Het Witte Huis. De staf staat onder bewind van fictieve democratische president Josiah Bartlet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.