Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 16 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

Throwback – Zo zag de cast van Sex And The City er eerst uit

De allereerste aflevering van Sex And The City kwam inmiddels ruim twintig jaar geleden voor het eerst op tv. We hoeven je niet te vertellen dat we nog steeds van zijn van de serie. We smulden van hun avonturen met Mr. Big, Steve, Stanford en Anthony en natuurlijk de geweldige outfits. Wij blikken terug op het eerste seizoen.

Met de komst van een nieuwe reboot is er geen beter moment om terug te blikken op de personages uit Sex And The City.

Zo zag de cast van Sex And The City er eerst uit

Sex And The City is nog steeds even relevant als al die jaren geleden en we kunnen gerust zeggen dat onze liefde voor de show helemaal niet is afgenomen. En om te vieren dat de serie ein-de-lijk een reboot krijgt, blikken we terug op hoe de cast er ruim twintig jaar geleden uitzag.

1. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker)

Sarah Jessica Parker was het gezicht en stem (letterlijk) van Sex and the City. Ze heeft twee Emmy Awards (Outstanding Comedy Series als producer in 2001 en Outstanding Lead Actress drie jaar later) met haar rol als Carrie Bradshaw gewonnen en vier Golden Globes voor Beste Actrice in een Comedyserie.

sex and the city cast
The MovieDB

2. Charlotte York (Kristin Davis)

Charlotte York was het meest preuts van de vriendengroep, maar deelde wel dezelfde liefde voor mode. De actrice voelde zich schuldig met haar rol dat ze vrouwen aanspoorde om hakken te dragen en bood haar excuses aan. “I do feel guilty about the heels, It did seem we were trying to say to women, ‘You should be wearing heels like these.’” She added, “I wear heels so rarely now. It hurts when I do—you have to get in training for them, and it takes a lot of practice.

sex and the city cast
The MovieDB

3. Samantha Jones (Kim Cattrall)

Na meerdere keren de rol van Samantha Jones af te wijzen, schitterde Kim Catrall toch als een van de iconische hoofdrollen in Sex And The City. De seksueel zelfverzekerde Samantha Jones was het doorbraakpersonage van de show en de rol leverde haar een Golden Globe en vijf Emmy-nominaties op.

sex and the city cast
The MovieDB

4. Miranda Hobbes (Cynthia Nixon)

Miranda stond bekend om haar tomboy outfits en felle karakter. We konden haar reis als powervrouw in New York volgen, naast haar relaties en liefde voor chocoladecake. Ze won een Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een komische serie na zes seizoenen Miranda Hobbes te hebben gespeeld.

The MovieDB

5. Mr.Big (Chris Noth)

Mr. Big had gedurende zes seizoenen last van commitment issues en was uiteindelijk toch wel de grote liefde van Carrie. Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Carrie en Big samen zouden eindigen. Fun fact: wist je dat de rol van Chris Noth eerst een gastrol was? Wij kunnen ons geen andere Mr. Big voorstellen.

The MovieDB

6. Stanford Blatch (Willie Garson)

Stanford was de eeuwige single ride or die friend van Carrie en ondersteunde haar tijdens talloze relaties en andere tegenslagen, totdat hij eindelijk zijn eigen vriendje vond, Marcus. Het werkte niet tussen de twee en hij trouwde uiteindelijk met Charlotte’s vriend Anthony in de film Sex and the City 2.

sex and the city cast
The MovieDB

7. Anthony Marentino (Mario Cantone)

Anthony stond bekend om zijn super flamboyante karakter.  Hij was, net als Stanford,  vrijgezel gedurende de hele serie. Hij trouwde uiteindelijk met Stanford Blatch en dat ontstond tot een hele verwarring. De twee konden elkaar namelijk niet uitstaan in de serie.

8. Steve Brady (David Eigenberg)

Steve en Miranda hadden gedurende seizoenen een knipperlicht relatie, maar bleek toch de grote liefde van Miranda te zijn. Hij stond Miranda bij tijdens zware momenten en vice versa. De twee kregen een baby in de serie en trouwden ook uiteindelijk.

The MovieDB

9. Harry Goldenblatt (Evan Handler)

Net als Charlotte werden fans verliefd op Harry in Sex And The City. De relatie tussen Harry en Charlotte was waarschijnlijk de meest hartverwarmende van de hele show. Charlotte bekeerde zich zelfs tot het jodendom voor Harry en de twee overwonnen ook andere problemen, zoals vruchtbaarheidsproblemen.

The MovieDB

10. Smith Jerrod (Jason Lewis)

Smith Jerrod kwam pas veel later bij de cast, van Sex And The City maar zijn rol is niet weg te denken uit de serie (en films). Hoewel hij jong was, was hij perfect voor Samantha en werd uiteindelijk de belangrijkste relatie die ze had in de serie (en daaropvolgende films). Hij stond haar bij tijdens haar verbintenisproblemen, ontrouw en borstkanker.

sex and the city cast
The MovieDB

11. Aidan Shaw (John Corbett)

Aidan was de enige man, naast Mr. Big, die in de buurt kwam van een serieuze relatie voor Carrie. Fans zijn er nog steeds niet uit wie toch uiteindelijk beter is voor Carrie. In Sex And The City 2 zagen we Aidan weer en misschien zullen we hem ook weer in de nieuwe reboot And Just Like That tegenkomen.

The MovieDB

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.