Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 15 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Sfeer achter schermen bij Eurovisie Songfestival blijkt heel heftig te zijn, aldus S10

Het Eurovisie Songfestival is voorbij, maar nog steeds gesprek van de dag. De Nederlandse Joost Klein is gediskwalificeerd door ‘een dreigend handgebaar’ en dat zou tegen de regels in gaan. Wat er écht gebeurd is, moet nog aan het licht komen. Iedereen staat achter Joost omdat het een veel te heftige maatregel lijkt. Ook S10, die meedeed in 2022, heeft inmiddels van zich laten horen en dan voornamelijk over de nare sfeer achter de schermen.

Is het daar dan toch niet zo gemoedelijk als je zou denken?

Sfeer Eurovisie niet fijn voor artiesten

S10 vond de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival “echt heel heftig” en vindt dat haar persoonlijke grenzen niet gerespecteerd zijn. Dat zegt de zangeres, die in 2022 deelnam aan het evenement, in een video van RTL Boulevard.

“Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij.”

Op de vraag of ze over haar grenzen heen is gegaan reageert ze ontkennend. “Want ik wilde er ook aan meedoen en ik wilde ook presteren”, reageert ze. “Maar er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan en dat is dan vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten.” Als voorbeeld wordt het filmen van artiesten tijdens kwetsbare momenten genoemd, waarvan S10 het “prettig” zou vinden als dat verandert.

Geen ruimte voor emotie

Joost zou na zijn optreden geëmotioneerd zijn geweest en vanuit daar is die interactie met de opdringerige cameravrouw ontstaan. Hij wilde niet gefilmd worden, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Joost zou uit emotie een beweging hebben gemaakt naar de cameravrouw. Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekendgemaakt, toch wordt er al wel gepraat over een heftiger voorval dan de media doet voorkomen.

Andere kandidaten zijn het er mee eens

Eerder werd bekend dat ook dit jaar artiesten de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival als onprettig hebben ervaren. Zo zei de gitarist van de Noorse inzending dat ze zelfs getwijfeld hebben om zich hierom terug te trekken voor de finale. AVROTROS heeft dinsdag laten weten dat er vanuit de omroep bij de organisatie van het evenement melding is gemaakt van een onveilige sfeer.

Joost Klein gediskwalificeerd en andere landen boos: wat is er gebeurd?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.