Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 5 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizar verhaal: z贸 kwam seriemoordenaar Jeffrey Dahmer aan zijn eigen einde

Het is je vast niet ontgaan.. de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story staat al dagen op nummer 1 in de Netflix-hitlijsten 鈥 en dat komt vooral door het mega bizarre verhaal. Het verhaal gaat over de Amerikaanse Jeffrey, die bekend staat als een van de beruchtste seriemoordenaars uit de Verenigde Staten.

Jeffrey heeft jarenlang zijn gang kunnen gaan z贸nder dat de politie hem verdacht. Sure, hij is wel een aantal keer aangehouden, maar er is verder nooit 茅cht onderzoek naar hem gedaan. 17 jonge mannen kwamen om het leven door Dahmer en uiteindelijk is hij wel gepakt.

Hij kreeg levenslang, maar kwam wel 2 jaar na zijn rechtszaak zelf om het leven. Hoe dan?!

Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Jeffrey Dahmer is een van de beruchtste Amerikaanse seriemoordenaars ooit. Tussen 1978 en 1991 beroofde hij het leven van jonge mannen. De slachtoffers van de 鈥榢annibaal van Milwaukee鈥 kwamen voornamelijk uit kwetsbare groepen van de samenleving. Easy targets, waar de lokale politie niet veel om gaf. Ook de buurvrouw van Jeffrey werd herhaaldelijk genegeerd, waardoor zij nachtenlang wakker lag door het geschreeuw van zijn slachtoffers en de stank van rottend vlees. De reacties op de serie gaan alle kanten op, maar mensen kunnen vooral niet geloven wat ze zien. Wel wordt Evan Peters geprezen om zijn acteerskills 鈥 iets waar hij volgens velen nu ook vast therapie voor nodig heeft.

Time for prison

In 1992 begon het strafproces van Dahmer. Hij werd gediagnosticeerd met borderline persoonlijkheidsstoornis en een schizotypische persoonlijkheidsstoornis, maar werd toch toerekeningsvatbaar bevonden. Iets waar Jeffrey Dahmer het zelf ook mee eens was 鈥 hij was toch gewoon bij zinnen?! Hij kreeg vijftien keer levenslang en was er dus zeker van dat hij dood zou gaan in de gevangenis. Dat het zo snel zo zijn, had hij misschien niet helemaal verwacht.

Hoe ging Jeffrey Dahmer dood?

In de zomer van 1994 werd Jeffrey Dahmer door andere gevangene aangevallen met een shank (da鈥檚 een ge茂mproviseerd steekwapen) waarbij hij oppervlakkige verwondingen opliep. Hij herstelde hiervan, maar eind 1994 was het dan w茅l raak. Uiteindelijk werd Jeffrey samen met een andere gevangene, Jesse Anderson, om het leven gebracht door een mede-gedetineerde genaamd Christopher Scarver. Uit onderzoek bleek dat Jeffrey zich niet verzet had tijdens zijn aanval.

Bijzonder feitje: Jeffrey Dahmer werd om het leven gebracht met een halter, precies zoals hij zijn eerste slachtoffer Steven om het leven bracht. What goes around, comes around?

Iedereen heeft het over de docuserie over Jeffrey Dahmer op Netflix en dit is het lugubere verhaal

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.