Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Relaties 13 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Falling out of love: 4 signalen dat je relatievlammetje gedoofd is

Op TikTok zien we steeds vaker video’s van mensen die laten zien hoe ‘falling out of love’ met hun partner eruit ziet. We zien de spark langzaamaan verdwijnen. Maar hoe zit dit in het echte leven? Wat zijn de concrete tekenen dat je niet meer verliefd bent op je partner?

Verdwijnen van verliefdheid

Het verdwijnen van verliefdheid is een langzaam en sluipend proces. Het ene moment is alles nog rozengeur en maneschijn, het andere moment komt het keiharde besef dat je eigenlijk allang niet meer verliefd bent. Natuurlijk is het normaal dat die hevige verliefdheid in het begin verandert in ‘houden van’, maar je moet nog steeds wel de kriebels krijgen van je partner. Mocht het liefdesvlammetje gedoofd zijn, kan je dit herkennen aan een aantal signalen.

@millane

Its always in our eyes

♬ Je te laisserai de mots – noel.smt

4 tekenen dat je niet meer verliefd bent op je partner

Natuurlijk ervaart iedereen deze emotionele verschuiving op zijn eigen unieke manier – en alleen jij weet hoe je je echt voelt. Toch zijn zijn de tekenen vaak subtiel en makkelijk over het hoofd te zien.

1. Je kijkt er niet naar uit om samen tijd door te brengen

Het is één ding om het absoluut vreselijk te vinden om met iemand om te gaan, maar dat je minder zin hebt in jullie plannen samen, is ook een teken. Kijk je niet zo uit naar dat anniversary etentje? Of dat weekendje weg? Dat zijn signalen dat jouw vuur aan het doven is.

Activiteiten waar jullie ooit samen van genoten, voelen nu opeens behoorlijk vermoeiend, misschien zelfs saai, en je voelt je niet meer betrokken in elkaars levens. Als quality time met je partner voelt als een verplichting die je liever overslaat, dan is er iets aan de hand.

2. Je houdt partner niet meer op de hoogte

Aan het begin van jullie relatie hielden jullie elkaar op de hoogte van ieder hoogte- en dieptepunt van elkaars leven, toch? Van grote dingen (als een fijne doorbraak op werk) tot kleine dingen (dat je deze ochtend de tram miste). Als dit steeds minder wordt, dan kan dit een signaal zijn.

Als je merkt dat je deze belangrijke momenten “vergeet” te noemen, of niet eens de moeite neemt om je partner te vragen over zijn of haar dag, begint de connectie te verslappen.

Zo breng je de liefde terug in je relatie na een dikke ruzie

3. Je houdt niet echt rekening met je relatie als je beslissingen neemt

Van het switchen van baan tot het aanschaffen van een nieuwe eettafel: het zijn allemaal beslissingen die je (het liefst) met je partner overlegt. In de meeste relaties leunen partners op elkaar voor advies en steun, zeker als er beslissingen worden genomen. Merk jij dat jij de laatste tijd knopen doorhakt zonder betrokkenheid van je partner? Dan kan het zijn dat jij minder verliefd begint te worden.

4. Je bent niet bereid om compromissen te sluiten

In een gezonde relatie gaat het om geven en nemen. Om allebei gelukkig te zijn, worden er vaak compromissen gesloten. Maar met iemand die je niet meer zo leuk vindt, ben je misschien minder geneigd om je aan te passen. De meesten van ons zijn bijvoorbeeld niet bereid om vreselijke schoonfamilie te verdragen of een nieuwe taal te leren voor een random persoon.

Iedereen smijt met de term ‘daddy issues’, maar wat zijn nu echt de gevolgen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.