Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Plotseling single tijdens Valentijnsdag? Zo doorsta je deze dag na een break-up

Valentijnsdag staat voor de deur en de meeste stellen halen alles uit de kast om er een romantisch spektakel van te maken. Helaas is het niet voor iedereen feest op Valentijnsdag. De aanloop naar 14 februari zorgt vaak voor veel break-ups.

Of het nu een kersverse liefde is of een jarenlange relatie, veel stellen halen V-day niet. What to do als je er toch plots alleen voor staat op de dag van de liefde? Wij slepen je graag door deze helse dag heen en wel met deze vijf tips.

1. Een kleine breakdown is oké

Vaak voelen we na een break-up de drang om maar gewoon door te denderen en doen alsof er helemaal niets aan de hand is. Alsof je alweer vergeten bent dat je ex überhaupt bestaat. We grijpen het leven als single met beide handen aan. Maar hé, wie houden we nu eigenlijk voor de gek? Het is oké om terug te denken aan de tijd dat jullie samen waren en misschien zelfs wel aan jullie laatste Valentijnsdag samen. Een paar tranen zijn dus toegestaan, maar raap jezelf daarna weer bij elkaar.

2. Zoek sociaal contact

Zodra je klaar bent met de ‘mini mental breakdown‘ is het tijd om wat vriendinnen te appen. Let op: alleen de vriendinnen zonder relatie of Valentijnsplannen, bespaar jezelf de confrontatie en de eventuele ‘mini mental breakdown‘ nummer twee. Plan iets leuks met alle single ladies, een gezellig diner via Zoom bijvoorbeeld. Geen zin om te praten? Zet dan een lekkere film op.

3. Alleen je beste vriendinnen vandaag

Op een dag als deze wil je gewoon de mensen om je heen die je begrijpen en bij wie jij je 100 procent  op je gemak voelt. De mensen die je een tijdje niet hebt gezien zullen meteen vragen hoe het met je gaat, wat resulteert in een drie uur lange praatsessie over je ex. Niet de bedoeling. Wat je nu nodig hebt zijn je beste vriendinnen die het verhaal van A tot Z kennen. Bel ze op of maak met een vriendin een fijne wandeling.

4. Vermijd de therapeutische gesprekken

Hoe begripvol iedereen om je heen ook is, het zijn geen therapeuten. Vriendinnen zijn er om je de ellende even te laten vergeten, thats what they do best. Zij weten als geen ander waar ze jou blij mee kunnen maken en andersom ook. Dus heb het over leuke dingen of ga iets gezelligs doen. Van eindeloze gesprekken over een mislukte relatie wordt niemand vrolijk, vooral jij niet.

5. Gun jezelf wat leuks

Denk even aan al het geld dat je bespaart door niet uiteten te gaan en geen cadeaus te kopen, winning (soort van). Het is dus best oké om jezelf even te trakteren. Waar word jij nu echt gelukkig van? Van een berg chocolade tot een nieuw paar schoenen, vandaag is jouw dag. Ook als single is Valentijn een dag om te vieren.

https://www.nsmbl.nl/break-up-season/

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.