Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo houd jij je wimpers gezond en lang tijdens de lockdown

We verzorgen ons haar maar al te graag, maar vergeten dat wimpers hier eigenlijk ook bij horen. Ze kunnen namelijk uitdrogen, geïrriteerd raken en zelfs ontsteken als je ze niet goed verzorgd.

Ook je wimpers hebben verzorging nodig. Met deze tips houd je ze sterk en gezond.

Het verzorgen van je wimpers is belangrijker dan je denkt

We halen onze mascara er elke avond grondig vanaf, dat moet genoeg zijn zou je denken. Ondanks dat je wimpers een stuk kwetsbaarder en minder belangrijk lijken te zijn dan je haar, kan het toch helpen ze zo nu en dan goed te verzorgen – vooral als je ze lang en gezond wilt houden. Zodra je ouder wordt worden je wimpers namelijk minder sterk: ze breken dan sneller af, zijn minder gezond en worden korter. Alles wat we niet willen, toch? Tijdens de lockdown hebben we ‘gelukkig’ zeeën van tijd, waar we uitgebreid onze wimpers lekker kunnen verwennen. Wij leggen je uit hoe.

1. Draag zo min mogelijk mascara

Lockdown is dé perfecte tijd om jouw lashes eens een mascara-detox te geven. Je ziet tenslotte toch bijna niemand, waarom zou je dan elke dag mascara op doen? Van zo min mogelijk kunnen ze het beste ‘luchten’ en groeien ze dus het snelst. Ze zeggen niet voor niets less is more. Mascara is in principe niet zo slecht voor je wimpers, maar ze breken er dus wel sneller van af.

2. Reinig je ogen zo goed mogelijk

Net als je huid kunnen je wimpers ook ontstoppen. Om dit, irritatie en afgebroken wimpers te voorkomen is het ontzettend belangrijk dat je je make-up er goed afhaalt. Alleen een gezichtsdoekje werkt niet zo goed als je denkt als je elke dag mascara gebruikt.

Een fijne manier om je mascara er goed af te halen is je watje met reiniger een paar seconden op je ogen leggen. Druk vervolgens (niet te hard) het watje omhoog zodat de onderkant van je wimpers omhoog wordt geduwd. Niet wrijven of mascara er van af pulken, hierdoor breken je wimpers juist af. Naast een gezichtsdoekje kun je ook een olie, lotion of micellair water gebruiken om de mascara te verwijderen.

3. Houd je wimpers gehydrateerd

Net als je huid en haar kunnen je wimpers ook uitdrogen, je hebt het alleen niet zo erg door. Gebruik daarom een speciale olie voor je wimpers om te voorkomen dat ze uitdrogen. Een fijne olie die je kunt gebruiken voor je wimpers is castor olie.

Lash & Brow Growth Serum – Douglas €20,39

Wimpers lockdown
Douglas

4. Kies een goede mascara

Je gebruikt het regelmatig, dus het is belangrijk dat je een goede en fijne mascara kiest. Je wilt namelijk allesbehalve irritaties of zelfs ontstekingen. Naast je lashes goed schoonhouden is het ook erg belangrijk een goede mascara uit te kiezen. Wij verzamelden onze favorieten.

Pump ‘N’ Volume Mascara – Diorshow €39,95

Douglas

Lash Freak – Urban Decay €28,00

Ici Paris

Lash Idôle Mascara – Lancôme €12,00

De Bijenkorf

Met deze tips heb jij binnen no time lange en gezonde wimpers.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.