Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 18 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De skinny scarf: deze modieuze sjaal maakt een comeback en zo draag je ‘m

Daar zijn ze weer: de skinny scarves maken hun comeback in 2023. Deze kleine lappen stof zijn na twee jaar weer terug in de modewereld. verschillende celebrities, merken en modehuizen zijn al meegegaan met de trend. Wij vertellen je meer over waarom dit accessoire weer back in the picture is en hoe je hem draagt anno 2023.

Skinny and stylish

De Y2K skinny scarf

Waarschijnlijk heb je de skinny scarf al weleens voorbij zien komen. We zagen ‘m opbloeien in de jaren 2000 toen Avril Lavigne, Britney Spears en Ashley Tisdale te zien waren met de sjaals. Stylish zijn ze zeker, maar efficiënt? Daar valt nog over te twisten. Een nek warmhouden doen ze in ieder geval niet, maar ze zijn perfect om met het warmere weer om te slaan. Met de lente in het vooruitzicht is deze accessoire dan ook dé perfecte toevoeging aan jouw garderobe.

Terug van weggeweest

Het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dat we de skinny scarf massaal voorbij zien komen. Na de piek in de jaren 2000 kwamen de dunne sjaaltjes weer in de mode rond 2021, hand in hand met de Y2K trend. We hebben zowel Bella Hadid als Matilda Djerf het accessoire meermaals zien rocken, waardoor wij misschien zelf wel beïnvloed zijn door de trend.

Modehuizen tijdens Fashion Week lieten ook al hun draai aan deze trend zien. Zo zagen we Kaia Gerber tijdens de show van modehuis Celine een gouden variant dragen.

Zo draag je de sjaal

Hoe draag je dan deze modieuze sjaaltjes anno 2023? We zien ze regelmatig voorbijkomen in combinatie met de tube tops en maxi skirt of de low waisted skinny jeans. Back to the 2000s, dat wordt hem helemaal met dit accessoire. Kettingen worden ingeruild en zelfs stropdassen dienen nu als sjaaltjes. In combinatie met de typische scandinavische fashion – denk hier bijvoorbeeld aan de mid waisted straight jeans en oversized blazers – wordt de trend ook vaak gedragen. Eigenlijk is het een accessoire dat anno 2023 in alle stijlen geïncorporeerd kan worden.

Bye, canvas totebag- Dit zijn de mooiste tassen waar je laptop wél in past

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.