Julia Schaap
Julia Schaap Body & Mind 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Skip je herfstdip: van deze activiteiten krijg je weer energie

De dagen worden kouder en dat kan maar één ding betekenen: de herfst komt eraan. Vaak komen mensen rond deze periode in een herfstdip terecht. Dit komt vooral door korte dagen en het gebrek aan daglicht. Dit gaat in veel gevallen gepaard met een gevoel van somberheid.

Het liefst wil je dat gevoel skippen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Door deze activiteiten blijf jij de baas over je herfstdip.

Van deze activiteiten krijg je weer energie

Doei, vermoeid gevoel.

Sporten

Tijdens je herfstdip kruip je het liefst onder een dekentje. Maar probeer die verleiding te weerstaan en ga sporten. Door te bewegen maken je hersenen endorfine aan, hierdoor voel je je relaxt, maar ook heel energiek.

Het heeft dus niet alleen voordelen voor je lichaam, maar je wordt er ook nog een gelukkiger mens van. Wie wil dat nou niet? Om het iets minder erg te maken, kan je samen met iemand anders sporten, zodat je elkaar kan meetrekken.

Plan leuke uitjes

Doordat het kouder wordt, is een terrasje pakken of aan het strand liggen geen optie meer. Toch is het belangrijk om leuke dingen te blijven doen of in het vooruitzicht te hebben. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Ga bijvoorbeeld naar een spa, alleen of met iemand anders. Zo kom je ook nog eens goed tot rust en vermijd je de herfstdip.

Krijg genoeg vitamines binnen

Vitamines helpen je bij het verbeteren van je weerstand, wat erg belangrijk is tijdens de herfst. Zonlicht speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine D, door het gebrek hieraan is het belangrijk om dit op een andere manier binnen te krijgen. Dit kan door middel van supplementen.

Zorg voor veel daglicht

Daglicht is er belangrijk voor iedereen. Zorg er dus voor dat je meteen je gordijnen open doet als je wakker wordt. Ga ook zo veel mogelijk naar buiten, ook als het koud is, dit zorgt voor een betere weerstand. Als het nog donker is als je moet opstaan, is het misschien een idee om te investeren in een wake-up light.

Het seizoen van de UGG’s is begonnen: zo combineer je ze dit najaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.