Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Een betere nachtrust hebben? Een slaapmasker dragen is dan dé gewoonte om op te pakken

Draag jij al een slaapmasker in bed? Zo niet, dan is dit misschien wel dé gewoonte om op te pakken. Het slaapmasker kennen we allemaal en wordt meestal gebruikt om overdag een dutje te kunnen doen, maar het is nog niet eens zo’n slecht idee om deze ook ‘s avonds voor het slapen gaan op te doen.

Wil je jouw slaap verbeteren, dan is dit misschien wel the key to succes.

Slaapmasker

Een slaapmasker is – naast dat we het meestal aan Blair Waldorf linken – ideaal om jouw slaap te verbeteren. Vooral nu het langer licht blijft is het fijn om een slaapmasker op te kunnen doen en geen last te hebben van het daglicht. Maar daarnaast zijn er nog tal aan voordelen op te noemen die aan het dragen ervan vastzitten. Wij hebben er een paar voor jou op een rij gezet.

1. Anxiety en stress verminderen

Misschien wel een van de fijnste voordelen aan het slapen met een slaapmasker op: het verminderen van anxiety en stress. Een slaapmasker met gewicht – ja, deze bestaan en zijn de beste optie – helpt bij het ontspannen van de spieren in het gezicht tijdens het slapen, waardoor jij in volle rust in slaap valt.

2. Het bevordert jouw REM-slaap

Naast het verminderen van spanning, kan het dragen van een slaapmasker jouw REM-slaap bevorderen. Dit gedeelte van de nachtrust is waar je in droomt en wat herinneringen en kennis verwerkt. Hoe beter de REM-slaap, des te uitgeruster je de volgende dag bent. Door het dragen van een slaapmasker zal je niet door licht wakker worden gemaakt en kan je dus onverstoord doortukken.

3. Verminder gezwollen ogen en donkere kringen

Een slaapmasker met gewicht kan zorgen voor het verminderen van gezwollen ogen en donkere kringen. Door het beetje gewicht dat op jouw ogen ligt kan overig water weggeduwd worden, waardoor je een minder last hebt van puffy eyes. Zo voelt het ook al snel alsof je energieker wakker wordt, omdat je minder moeite hebt met het openen van jouw ogen.

4. Helpt bij het herstellen van de huid

We noemen het niet voor niets een beauty sleep: een slaapmasker zorgt ervoor dat de huid rust heeft en kan herstellen. Zowel overdag als ‘s nachts kan je met een slaapmasker op sneller onverstoord slapen. Jouw huid kan dan in alle rust zichzelf verbeteren.

Hallo festivalseizoen: 4 slaaptips voor meer energie overdag

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.