Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 12 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Thank us later – De beste slaapposities om je menstruatiepijn te verlichten

Menstruatiepijn sucks. Helemaal als je midden in de nacht wakker wordt van die verschrikkelijke krampen. Zie dan maar eens weer fijn in slaap te vallen, er zijn maar weinig slaapposities die dan fijn zijn. Not to mention dat het dan eerst wel weer tijd is voor een verschoonronde. Ulg.

Toch hebben we goed nieuws voor degene die veel last hebben van menstruatiepijn en slaapproblemen. Dít zijn namelijk de beste slaapposities om je krampen te verminderen.

Menstruatiepijn en slaapposities

First of all: het is niet iets wat tussen je oren zit. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er verschillende redenen zijn waarom mensen slechter slapen tijdens en vlak voordat de menstruatie begint. Eén van die redenen zijn de pijntjes zoals kramp, pijnlijke borsten en hoofdpijn.

Vergeet niet dat de hormoonveranderingen die gepaard gaan met menstruatie óók van invloed kunnen zijn op hoe goed en hoeveel je slaapt. Dat je menstruatiepijn van invloed is op je slaap, is dus een ding dat zeker is. Met déze slaapposities kun je die pijn verlichten.

1. Foetushouding

Slapen in een foetushouding kan helpen tegen menstruatiekrampen en andere pijn. Door die houding ontspannen bepaalde spieren in je buik, waardoor je minder menstruatiepijn en krampen zult ervaren. Daarnaast kan de foetushouding er ook voor zorgen dat je minder snel doorlekt, blijkt uit een onderzoek.

2. Child’s pose

Deze houding is vergelijkbaar met de foetushouding, maar toch een beetje anders. De child’s pose is een veelvoorkomende yogahouding. Yoga in het algemeen kan ook een effectieve manier zijn om krampen te verlichten. Slapen in deze houding is misschien een beetje lastig, maar vóór het slapengaan kan het ook helpen.

3. Op je rug

Een buikmassage terwijl je op je rug ligt helpt je menstruatiepijn te verlichten. Tip: probeer eens met lavendel- en kaneelolie een buikmassage te geven.

Vóór je gaat slapen

Het kan ook helpen om wat maatregelen te nemen voor je naar bed gaat. Zo kan een warm bad heel fijn zijn om je menstruatiepijn te verlichten. Een kopje kamillethee voor je gaat slapen is ook heel fijn. Als je écht niet in slaap kan komen of steeds wakker wordt, blijf dan niet naar de klok staren maar ga even lezen en probeer het vervolgens opnieuw.

Meer over menstruatie:

  • Dit kun je het beste eten of drinken als je last hebt van menstruatiepijn
  • 5 oorzaken van menstruatieklachten en wat je er tegen kunt doen
  • 9 veelvoorkomende menstruatieklachten en hoe je ze verlicht
  • Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

    Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.