Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 20 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Hallo festivalseizoen: 4 slaaptips voor meer energie overdag

De lente is hier en dat betekent: meer festivals, nationale feestdagen (hallo Koningsdag!) en andere festiviteiten. Heel fijn, maar ook behoorlijk energieslurpend. Hoe zorg je er nu voor dat je meer energie hebt om volop te genieten van dit feestelijke seizoen? Twee woorden: beter slapen.

Grote kans dat je met Koningsdag op een festival of op straat van het zonnetje staat te genieten (hopen we dan) met een biertje in je hand. Of misschien sta je wel op een markt je kleren te verkopen of vier je het met wat vrienden thuis. Hoe dan ook: je bent erop uit en wil de tijd van je leven hebben. Eigenlijk geldt dat voor het hele festivalseizoen; daar wil je toch helemaal van kunnen genieten?

Meer energie overdag

Het geheim van een goed festivalseizoen is: ’s nachts een goede nachtrust, overdag genoeg energie om alles uit je feestje te halen. Want zeg nu zelf: hoe zonde is het als je wil genieten van dat ene feestje, maar eigenlijk na een paar uur al naar je bed verlangt? Goed slapen is dus de sleutel, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met deze slaaptips zit dat wel snor.

1. Laat je lichaam afkoelen

We weten dat het verleidelijk is om een dikke pyjama aan te trekken onder je al behoorlijk dikke winterdeken. Maar ’s nachts is het juist belangrijk dat je het niet te warm hebt. Als je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur en dat is heel goed, want het zorgt voor een betere nachtrust. Laat die verwarming dus vooral uit, haal je dunne dekbed alvast uit de kast en ga voor een koele slaapomgeving.

2. Investeer in een goed matras

Misschien wel de belangrijkste aankoop die je kunt doen: een matras van goede kwaliteit. Een écht goed matras kan een wereld van verschil betekenen voor je nachtrust en dat heeft dan weer invloed op je gezondheid en gemoedstoestand. Emma Sleep heeft daarom onderzoek gedaan naar de meest effectieve manieren om je slaap te bevorderen en heeft op basis daarvan de beste matrassen gecreëerd.

Kijk maar eens naar de Emma Hybrid matras, die als beste uit de test van de Consumentenbond komt. Het matras is extra ventilerend dankzij de combinatie van veren en lagen schuim. Dat maakt alle verschil voor je nachtrust, want door dat ademende aspect kan je lichaamstemperatuur de hele nacht goed gereguleerd worden. En dan lig je ook nog eens héél comfortabel.

3. Maak je slaapkamer donker

Licht heeft veel invloed op je slaappatroon, omdat het je biologische klok beïnvloedt. Als je slaapt, wil je ervoor zorgen dat je in een écht donkere kamer ligt. Licht van straatlantaarns of apparaten kunnen je slaapritme namelijk verstoren. Je grootste vriend als het gaat om een donkere kamer: verduisterende gordijnen. Als dat geen optie is, kun je nog altijd een slaapmasker gebruiken.

4. Relax voor je gaat slapen

We know, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel belangrijk voor een goede nachtrust. Stress belemmert je slaap en de kwaliteit van je slaap gaat omhoog op het moment dat je ontspannen en in alle rust de nacht ingaat. Als je van jezelf weet dat je snel piekert of onrustig bent voor je gaat slapen, kan het helpen om manieren te vinden om jezelf te kalmeren. Mediteren, ademhalingsoefeningen, rustige muziek luisteren of een boek lezen; probeer vooral uit wat voor jou werkt en hoe jij fijn in slaap valt.

Om ervoor te zorgen dat jij alles uit dit feestelijke seizoen kunt halen, lanceert Emma Sleep de Maand van Oranje. Dat betekent: héél veel korting op de beste slaapproducten, zodat jij slaapt als een koning(in). Check Emma Sleep voor alle deals en bundels.

In samenwerking met Emma Sleep

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.