Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 3 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: slapen met een staart of beter met los haar?

Als je de hele dag al een staart of knot in hebt gehad, is er niets fijner dan je haar los doen aan het einde van de dag (bye haarpijn). Slapen met los haar is voor de meeste mensen dan ook de normaalste zaak van de wereld. Toch zijn er ook genoeg meiden (en jongens met lange haren) die met slapen met een staart of knot.

Maar wat is eigenlijk beter voor je? Wij zochten het uit.

Slapen met een staart of met los haar?

Hoewel het heel fijn is om je haren los te dragen én om daar ook mee te gaan slapen, blijkt het minder goed voor je te zijn dan je zou denken. En dat heeft alles te maken met het feit dat je haren een bron zijn van viezigheid.

En je raadt het misschien al: dát kan weer slecht zijn voor je huid. Denk maar eens na, als je je “vuile” haren los draagt tijdens het slapen, rust je gezicht daar de hele nacht op. Geen wonder dus dat je dan sneller puistjes krijgt op plekken als je wang en nek.

What to do?

Hoe je je haren dan het beste kunt doen? Slapen met een staart, losse knot of vlecht is het beste idee. Je haren schuren (wanneer je het los draagt) de hele nacht over je kussen, wat ervoor kan zorgen dat het afbreekt. Slapen met een staart beschermt je haar beter.

Douchen voor het slapengaan om je haren schoon te maken is natuurlijk ook een goed idee. Wat je alleen niet moet doen is slapen met nat haar. Het gaat snel klitten én het breekt sneller af. Time je douchebeurt dus wel even.

Zijden kussensloop

Wat je ook kunt doen om je haar te beschermen – of je het nou in een staart draagt of los laat hangen – is slapen op een zijden kussensloop. Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord. Slapen op een katoenen kussensloop zorgt ervoor dat het vocht uit je lokken wordt getrokken met droog en pluizig haar als resultaat.

Een zijden kussensloop voorkomt haarbreuk. Flawless wakker worden de volgende dag? Reken maar van yes, je haren voelen namelijk dankzij een satijnen kussen namelijk veel soepeler aan.

Lijkt slapen met vlechten je fijner? Hier vind je 5 tutorials hoe je je haren zelf kunt vlechten (ook leuk voor als je wakker bent natuurlijk).

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.