Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 12 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Yummy: volgens TikTok is dit de ultieme snack om je middagdip tegen te gaan

We kennen het allemaal wel: zo rond een uurtje of vier begint je maag weer te rammelen. Je hebt weer trek, maar het duurt nog wel even voordat je weer aan tafel gaat zitten voor het avondeten. Wat is nu de beste snack om die middagtrek tegen te gaan? Op TikTok wordt er momenteel één mega lekkere rijstwafel als snack aangeraden en die kan je makkelijk zelf maken.

Neem jij vaak als middagsnack een banaan? Of kies jij toch vaak voor een blokje (of drie) chocolade? Voor ons op de NSMBL-redactie geldt in elk geval dat we voor een makkelijke snack gaan waar we niet veel moeite voor hoeven doen. Toch gaat er op TikTok momenteel een snack rondt waar je even voor in de keuken moet staan, maar de reden daarvoor is heel logisch.

@ambitiouskitchen crunchy pb cup rice cakes. you’re welcome! #snackideas #peanutbutter #healthysnack #healthysnackideas ♬ original sound – ambitiouskitchen

We zullen er niet langer omheen draaien: de snack waar het om gaat zijn crunchy pindakaas rijstwafels met chocolade. Klinkt goed, niet waar?

Het idee van deze snack is dat je er goed verzadigd door raakt, en dat je er langer vol van zit dan wanneer je alleen kiest voor één koolhydraatbron zoals rijstwafels of een banaan. Het eten van simpele koolhydraten kan namelijk zorgen voor een piek in jouw bloedsuikerspiegel. Dan voel je je even energiek, maar daarna al snel uitgeblust. Niet wat je wilt, om 4 uur ‘s middags als je nog even door moet knallen.

Het idee van de pindakaas rijstwafels met chocolade is dan ook dat je verschillende types voeding met elkaar combineert, zodat je er langer vol van zit. Dat maakt het een betere snack dan wanneer je alleen naar rijstwafels zou grijpen. Een goede snack bevat namelijk koolhydraten, eiwitten én vetten.

Zo maak je de pindakaas rijstwafels

Voor het recept heb je de volgende vier ingrediënten nodig:

  • Rijstwafels
  • Pindakaas
  • Chocolade (gesmolten)
  • Zeezout

Smeer ongeveer een theelepel pindakaas op een rijstwafel, en doop deze kant in gesmolten chocolade. Strooi er een beetje zout overheen, en leg je home made snack in de vriezer totdat de chocolade hard geworden is. Et voila, je hebt een heerlijke snack.

Proberen: volgens TikTok wordt deze gekke combi hét drankje van de zomer

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.