Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een pony is helemaal hot: déze variant staat goed bij jouw gezichtsvorm

Het knippen van een pony in je lokken kan een geweldige manier zijn om een volledig nieuwe look te creëren zonder dat je al je haar kort hoeft te knippen. Toch is het niet zomaar wat: als je jezelf eenmaal die pony hebt laten aanmeten, is er geen weg meer terug. Nou ja, voor een aantal maanden dan. Maar toch, dat is een vrij lange periode. Daarom is het belangrijk om goed over deze beslissing na te denken. Er zijn bijvoorbeeld tal van verschillende pony’s: welke moet je nou kiezen? Wij vertellen je welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past.

You’re welcome.

Een pony is hot

De pony zien we anno 2022 overal. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende curtain bangs, de french-girl fringe en de wispy fringe. Maar ook nieuwe trends zoals de drape bangs zien we de laatste tijd overal.

Wil jij deze zomer voor een hele andere look gaan dan normaal? Dan kan het een super goed idee zijn om een pony in je haren te laten knippen. Maar voor welke soort moet je kiezen? Voordat je de schaar in je lokken zet, is het verstandig om te kijken naar je gezichtsvorm om te bepalen welke pony jou het beste zal staan. Er is namelijk een pony voor iedereen, maar niet elke pony past op elke gezichtsvorm. Daarom helpen we jou een handje bij het maken van deze lastige keuze.

Twijfel jij er al langer over om je haar kort te knippen? Dit zijn 5 redenen waarom je het gewoon moet doen

1. Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Dan kan je het beste voor een schuin aflopende pony gaan. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende curtain bangs of de side-swept fringe. Zo’n pony zal je gezicht wat verlengen en creëert de illusie van een scherpere kaaklijn. Ook een micro fringe kan jij rocken. Deze korte pony doet jouw gezicht langer lijken.

Dit zijn de 5 beste kapsels voor jouw ronde gezicht.

2. Vierkant gezicht

Als je een vierkante gezichtsvorm hebt is het een goed idee om voor een 60’s fringe te gaan. Deze flatterende en gemakkelijk te onderhouden pony is super chic en voegt wat zachtheid toe aan je vierkante gezichtsvorm. Dat is precies wat je wilt, toch?

Dit zijn de 5 beste kapsels voor jou als je een vierkante gezichtsvorm hebt.

3. Ovaal gezicht

Vrouwen met een ovale gezichtsvorm hebben geluk: deze gezichtsvorm staat erom bekend dat ‘ie bijna alles kan hebben. De keuze is daarom reuze voor vrouwen met een ovaal gezicht. Over het algemeen staat een wispy of shag fringe erg goed bij deze dames. Deze voegt direct volume toe en helpt een ovaal gezicht te omlijsten en de focus op de ogen te leggen.

4. Langwerpig gezicht

Heb jij een langwerpig gezicht? Ga dan voor een rechte pony of een french fringe. Met deze soorten pony’s accentueer je niet de lengte, maar juist de breedte van je gezicht. Dit doet je gezicht minder lang lijken.

Dit zijn de 5 beste kapsels voor vrouwen met een langwerpig gezicht.

Met deze ‘beschermde’ haarstijlen houd jij je haren aankomende zomer uit je gezicht – zonder ze te beschadigen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.