Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 27 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

OMG – Door deze snacks blijf je juist last houden van een hongergevoel

Heb je altijd honger? Herkenbaar. En irritant. Het maakt niet uit wat en hoeveel voor snacks je eet, je hongergevoel blijft. Tijd om eens te kijken naar wat je zoals aan het snacken bent. Sommig voedsel zorgt er namelijk juist voor dat je hongerig wordt, nádat je hebt gegeten. Gemeen, hè?

Sommige voedingsmiddelen beïnvloeden je bloedsuikerspiegel. En daardoor heb jij honger als je op weg bent naar huis, terwijl je kort daarvoor nog een snack hebt gehad. Hoe het zit? Wij leggen het uit.

Snacks die zorgen voor een hongergevoel

Tijd voor een lesje over koolhydraten. Er bestaan twee soorten koolhydraten: enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten worden snel afgebroken (ze verteren snel) en daardoor stolt je bloedsuikerspiegel snel en valt ook net zo snel weer neer. Niet gek dus dat je na het eten van snoep, gebak, honing en energy-gels sneller moe bent én gauw weer een hongergevoel hebt.

Deze vijf snacks zorgen gegarandeerd voor een hongergevoel nadat je ze hebt gegeten.

1. Mueslirepen

Mueslirepen zijn ideaal als snelle snack. Fijn ook, dat het gezond is. Althans, dat wordt gezegd. Toch bevatten mueslirepen veel suiker én weinig proteïnen waardoor je hongergevoel niet wordt weggenomen. Grote kans dat je na het eten van een reep nog steeds honger hebt. Wat je zou kunnen doen is zelf een reep maken, zodat je meer controle hebt over de ingrediënten.

2. Poedersoepje

Ben je fan van vier uur Cup a Soup? Lekker, maar niet de beste keuze qua snack als je van je hongergevoel af wilt. Het zit namelijk vol met zout en smaakstoffen. Je hebt misschien het idee dat je die laatste uurtjes makkelijk trekt, maar je lichaam gaat om meer vragen.

3. Magere yoghurt

Magere yoghurt klinkt misschien als een ideaal gezond tussendoortje, maar door gebrek aan vetten wordt je juist geprikkeld om meer te eten.

4. Sapjes

Smoothies en andere sapjes kunnen lekker fris zijn en dé manier zijn om genoeg groente en fruit binnen te krijgen, maar het zit ook vol met fruitsuikers. Plus daar bij op dat ze weinig proteïnen bevatten en je kunt het effect al raden: je ervaart een snelle opkikker, maar daarna heeft je lichaam behoefte aan nog meer (fruit)suikers.

5. Appels

Standaard een appeltje in je tas zitten tegen een hongergevoel? Tijd voor een vervanger, want van een appel zal je hongergevoel niet weggaan. Sterker nog, het zit vol met stoffen (pectine en citroenzuur bijvoorbeeld) die er juist voor zorgen dat je eetlust wordt opgewekt.

Dan nog iets. Waarom heb je na het drinken van alcohol een enorme honger? Wij zochten het voor je uit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.