Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 27 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Droombaan alert: 7 beroepen waar je met honden kunt werken

Als je ontevreden bent met je baan en toe bent aan een carrièreswitch, vraag je je waarschijnlijk af wat je dan in hemelsnaam met je leven wil doen. De eerste stap is om te kijken waar je wél blij van wordt. Dat zijn natuurlijk honden (duh), want wie wordt daar nou niet blij van?

Dus ben je op zoek naar je droombaan? Bij deze beroepen ben je de hele dag bezig met honden.

1. Hondentrimmer

Wie wil er nog kapster worden als je ook hondenkapster kan worden? Als hondentrimmer zorg je ervoor dat een hond er verzorgd uitziet en dat er geen klitten in de vacht komen. Ook check je of de honden geen vlooien, huiduitslag of andere problemen hebben. Deze baan is ideaal voor mensen die met honden én zelfstandig willen werken. Vaak open je namelijk je eigen trimsalon. Hoeveel je verdient hangt af van hoe succesvol je salon is.

2. Dierenpension medewerker

Als dierenpension medewerker zorg je voor honden als hun baasjes op vakantie zijn. Natuurlijk zijn er veel pensions voor dieren in het algemeen waar ook veel honden komen. Heb je echt niets met bijvoorbeeld katten? Dan kan je natuurlijk in een pension speciaal voor honden gaan werken. Je verdient bij deze baan zo’n €1.950 per maand.

Wil je voor jezelf beginnen? Je kunt natuurlijk ook je eigen dierenpension beginnen. In dat geval moet je wel de opleiding dierenpension-/asielhouder volgen. Je inkomen is dan geheel afhankelijk van hoeveel honden er worden gebracht, maar het gemiddelde salaris is €2.500 euro per maand.

3. Honden stewardess

Ja, dat lees je goed. Oké, je moet ervoor bij een Amerikaanse vliegtuigmaatschappij gaan werken, maar we hebben het hier nou eenmaal over droombanen. Bij de maatschappij Pet Airways vliegen dieren namelijk niet in het bagageruim, maar in een vliegtuig dat speciaal is ingericht voor dieren. Als stewardess moet je je de hele vlucht over de dieren ontfermen.

4. Dierenarts en dierenartsassistent

Als dierenarts verzorg je zieke en gewonde dieren, en zal je je dus niet alleen met honden bezighouden. Dierenartsen verdienen tussen de €2.000 en €5.000 euro per maand.

Als dierenartsassistent ben je de rechterhand van de dierenarts en ben je het directe aanspreekpunt van de bazen. Als je echt meer diergeneeskundige handelingen wil uitvoeren, kan je het best een gediplomeerde dierenartsassistent paraveterinair worden. Het salaris ligt tussen de €1.763 en €2.987 euro. Het hangt af van hoeveel ervaring je hebt en of je een paraveterinair bent.

5. Hondenfotograaf

Ben jij degene die alle foto’s op vakantie maakt? En ben je altijd wel geïnteresseerd geweest in fotografie? Combineer dit dan met je liefde voor honden en wordt hondenfotograaf. De kans is groot dat je dat als zelfstandige zal doen. Honden fotograferen is een kunst op zich, omdat ze niet altijd even goed naar je aanwijzingen luisteren. Maar als je er door een fotografie-opleiding en veel oefenen goed in wordt, kan je bazen verblijden met een mooie portretfoto van hun hond.

6. Hondenoppas

Wist je dat er mensen zijn die fulltime of parttime wonen in andermans huizen, en zo in miljoenenvilla’s en kastelen kunnen leven zonder een cent uit te geven? Als huizenoppasser pas je op de huizen van mensen die op vakantie zijn. Naast dat je de planten water geeft en je ogen openhoudt voor inbrekers, zijn er vaak ook honden aanwezig waar je op moet passen.

Vaak is het werk als huizenoppasser een soort ruilhandel: jij past op het huis in ruil voor onderdak en een reiskostenvergoeding. Als jij een opleiding hebt in dierenverzorging en hondentraining (bijvoorbeeld), is het wel mogelijk om geld te gaan vragen om op de honden te passen.

7. Kantoorbaan waar honden aanwezig mogen zijn

Wil je niet per se met honden werken, maar wel gedurende je werkdag knuffelen met een hond? Gelukkig zijn er meer en meer kantoren waar een kantoorhond is. Neem bijvoorbeeld dierenverzekering Petplan, waar elke dag zo’n vijf honden rondlopen. Als dat geen droombaan is…

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.