Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 23 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom ‘solar scents’ steeds populairder worden

Bij de zomer hoort natuurlijk een lekker zomerse parfum. En voor wie van zomerse geuren houdt, is er een fijne trend gaande, namelijk de solar scents. Dit zijn energieke geuren die de zomer symboliseren.

Eerder hadden we het al over zomerse parfums die naar zonnebrand ruiken (in a good way) en nu duiken we samen in de solar scents.

Wat zijn solar scents?

Solar scents is een nieuwe categorie onder de parfums. Het is een geur die ruikt naar de zomer. De geur brengt het gevoel van warme zomerdagen omhoog en herinnert je aan de zon en de energie. De geur hoort positieve gevoelens omhoog te halen. De geur hoeft niet per se bepaalde ingrediënten te bevatten om tot de categorie solar scents te behoren, zolang het maar een zomers gevoel afgeeft.

Dat solar scents steeds populairder worden, is niet gek. Onze perceptie van parfum evolueert. Parfum moet ons niet alleen goed later ruiken, maar nu ook goed laten voelen. Kijk maar naar de neuroscent trend, waarbij geur wordt ingezet voor welzijn. Bij verlangen naar de zomer haalt een solar scent alle fijne herinneringen weer naar boven.

De geur

Hoewel solar scents niet per se bepaalde ingrediënten hoeven te bevatten, hebben ze vaak wel redelijk soortgelijke karakters. Een solar scent heeft vaak een warme en heldere geur, dit roept het gevoel van de zonnige dagen op. In de geur zitten vaak citrusnoten, bijvoorbeeld van sinaasappel of neroli. Deze worden gecombineerd met zomerse bloemen, denk aan jasmijn en oranjebloesem. Ze hebben een warme geur door de vanille, houtachtige en kruidige tonen. Kortom, het is een energieke parfum dat direct zomerse herinneringen naar boven haalt.

Aantal goede solar scent parfums

Aangezien de solar scent een nieuwe catergorie is onder de parfums, kan het lastig zijn om een goede te vinden. Daarom laten wij een aantal goede varianten zien die het gevoel van zomer helemaal terug laten komen.

Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne Forte Eau de Parfum

Dit parfum van het merk Maison Francis Kurkdjian is een goed voorbeeld van een warme solar scent. Het is een sensuele, zonnige geur op basis van bloemen. Dit parfum is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een energieke geur.

Solar Scents
Skins

Ellis Brooklyn Salt Eau de Parfum

Dit parfum van Ellis Brooklyn is geïnspireerd door de zoute zeewind. Het is een fris parfum dat ruikt naar tropische bloemen. Het parfum is tegelijkertijd ook warm door het sandelhout en de muskus.

solar scents (1)
Ellis Brooklyn

Diptyque Philosykos

Dit parfum van diptyque is gebaseerd op de geur van vijgenboom. Alle aspecten van deze boom laten ze terugkomen in de geur: van de barst tot aan de bladeren. De geur ruikt naar een Griekse zomerdag.

solar scents (2)
diptyque

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.