Britta van Aggele
Britta van Aggele Geld & Carrière 26 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Met déze Google extensie kan je websites omtoveren tot jouw persoonlijke cv

Solliciteren is een lastig proces: onzeker en kwetsbaar. Je wil graag een baan die bij je past en daar wil je alles voor doen. Heb je soms het idee dat je niet helemaal opvalt tussen alle anderen? Wij laten zien hoe jij een origineel cv cmaakt waarmee je bij jou potentiële nieuwe werkgever meteen de aandacht pakt.

Hoe? Door de website van de werkgever te gebruiken als jouw cv. Heh? We leggen het je uit.

Origineel cv maken

We kennen het allemaal wel. Je gaat naar Canva, kiest een leuk cv-template uit en vult daarop je eigen informatie in. Helemaal prima, maar dit zal je niet onderscheiden van andere kandidaten, behalve door misschien je werkervaring of de skills die jij bezit. Je wilt dat jouw potentiële toekomstige baas je cv opent en direct aangenaam wordt verrast door wat hij of zij ziet.

Dit klinkt als een hoop werk, maar niks is minder waar. Wij delen namelijk een simpele hack met je die ervoor zorgt dat jij binnen een paar uur een origineel cv hebt. En dit heeft alles te maken met de website van het bedrijf waar jij graag wilt werken. Die ga je namelijk omtoveren tot jouw persoonlijke cv. Hoe? Dat leggen we hieronder uit!

De 7-38-55-regel gaat je volgende sollicitatiegesprek maken of breken

Edit Anything Chrome

We weten wat je denkt: helemaal leuk om de website van een bedrijf na te maken als je cv, maar daar ben je dagen mee bezig. Fout! Het kost je maar maximaal een paar uur de tijd. Er is namelijk een hele handige extensie in Google Chrome die ervoor zorgt dat je alle teksten op een website kan aanpassen en je dit dus kan vormgeven hoe jij wilt. En zo kan je dus websites ombuigen tot cv’s!

Deze handige Extensie heet Chrome Edit Anything en is gratis te downloaden. Nadat je de extensie download hebt is het tijd om naar de website van jouw hopelijk nieuwe werkgever te gaan. Vervolgens is het tijd om Edit Anything aan te zetten. Waar je dit doet is te zien op onderstaande foto.

cv
Britta van Aggele

Je klikt op het puzzelstukje in je browser, om vervolgens op het pennetje te drukken. Als je het woord “On” ziet verschijnen kan je aan het werk. Nu kan je alle teksten op de website aanpassen. Hieronder laten we ons eigen voorbeeld zien:

cv
Britta van Aggele

Zoals je ziet zijn de teksten veranderd. Nu kan je zelf kiezen welke onderdelen van de website je voor specifieke informatie van jouw cv wilt gebruiken, maar wij kozen ervoor om de verschillende artikelen te gebruiken om onze school- en werkervaring te laten zien. Misschien wil je nu ook nog de foto’s veranderen. Dit kan helaas niet met Edit Anything, dus het is tijd om naar Canva te gaan!

Canva

Om jouw cv compleet te maken is het gebruiken van eigen foto’s natuurlijk wel het leukst. Dit maakt je cv nog persoonlijker. Waarschijnlijk kan dit niet met ieder website-design, maar als het wel mogelijk is raden wij het zeker aan.

Om dit te bereiken doe je het volgende:

  1. Ga naar Canva en log in
  2. Maak een nieuw document aan dat ongeveer 1920 x 4800 px groot is
  3. Plaats de screenshots van de website met aangepaste teksten in het document
  4. Plaats eigen foto’s over de foto’s van de website (waar jij dat nodig vindt)
  5. Door de screenshots van de website onder elkaar te plaatsen zal je cv dezelfde look krijgen als je gekozen website
  6. Doe nog even een laatste check op spelling en je cv is klaar om verstuur te worden!

Aanschouw hieronder ons resultaat – we hebben NSMBL.nl natuurlijk gebruikt als voorbeeld. Maar dan is het nu veranderd in een cv!

cv
Britta van Aggele

Deze handige hack direct toepassen? Wij zijn vanaf september nog op zoek naar enthousiaste stagiaires!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.