Metro
Metro Geld 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Spaarrekening van Sabine (39): ‘Ik vind het prima mijn buffer nu laag te houden’

Hoeveel geld staat er op je spaarrekening? Dat vragen we iedere week aan een ander persoon. Want hoewel we steeds meer praten over geld, hebben we het nooit over hoeveel we precies verdienen en sparen. Deze week: Sabine (39), die vanwege een lening momenteel een lage buffer heeft.

Functie: Finance blogger op Finance Queen
Netto salaris: 3.500 euro

De Spaarrekening van Sabine

Vertel, hoeveel staat er op je spaarrekening?

„1.500 euro.”

Ben je daar blij mee?

„Ik vind dat voor nu prima. Wij hebben een lening voor vastgoed die we zo snel mogelijk willen aflossen. Onze lasten zijn laag en ons inkomen is hoog, daarom vind ik het prima om onze buffer nu zo laag te houden. Bovendien kunnen we altijd geld opnemen van onze lening.”

Waarom hebben jullie een lening?

„Wij verhuren vastgoed, daar komt een groot gedeelte van mijn inkomsten ook vandaan. De inkomen van mijn blog zijn nog niet hoog en ik investeer alles weer, zo laat ik nu bijvoorbeeld een webshop bouwen.

Het vastgoed is grotendeels gefinancierd met vastgoedhypotheken. Een klein deel echter met een consumptieve lening. Die is normaliter bedoeld om bijvoorbeeld een auto te kopen.

Die lening is flexibel; we kunnen opnemen en aflossen tot onze limiet. Omdat we willen verhuizen binnen een paar jaar is het belangrijk dat deze lening afgelost is, want die wordt heel zwaar meegerekend bij een nieuwe hypotheek.”

Hoeveel spaar je per maand?

„Momenteel spaar ik niets, omdat we onze lening zo snel mogelijk willen aflossen.”

Haal je wel eens geld van je spaarrekening?

„Alleen om even te overbruggen tot het volgende inkomen. Verder blijft dit staan. De meeste uitgaven kunnen wij van de inkomsten betalen. Als we een grote uitgave doen nemen we geld op van onze lening.”

Zou je zeggen dat je goed kunt sparen?

„Ja, voor onze vastgoedaankopen hebben we ook flink gespaard. Als kind leerde ik al dat je geld maar één keer uit kunt geven. Het heeft me altijd gefascineerd hoeveel meer je met je geld kunt doen als je er een beetje slim mee omgaat.”

Wat zou je nog aan je financiële situatie willen veranderen?

„De lening aflossen en daarna verhuizen.”

Wat is je beste spaartip?

„Bepaal hoeveel geld je wil sparen en geef uit wat overblijft in plaats van andersom. Pay yourself first. Er is veel dat je kunt doen om meer geld over te houden; vaste lasten verlagen, shoppen met cadeaukaarten die je met korting koopt en zorgen voor extra inkomsten bijvoorbeeld.”

Dit artikel is eerder verschenen bij onze collega’s van Metro. Ook (anoniem) meedoen aan De Spaarrekening op Metronieuws.nl? Meld je aan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. De Spaarrekening.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.