Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 17 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Wist jij dit al? Spoonen is dus ontzettend goed voor je gezondheid

Wat is er fijner dan na een lange dag je bed in duiken? Nou, samen je bed in duiken. Niets zo fijn als samen slapen en lepeltje-lepeltje tegen elkaar aan kruipen. Mocht je het daar helemaal mee eens zijn, dan is er goed nieuws voor jou. Spoonen is namelijk niet alleen hartstikke fijn en gezellig, het is ook nog eens mega gezond.

Spoon je gezond!

De perikelen van samen slapen

Dat je heel wat af kunt lezen aan de lichaamstaal van je partner en dat dus ook de slaap-positie veel zegt over jullie relatie wisten we al. Wist jij dat jouw partner jouw slaapkwaliteit kan verbeteren? Nee? Wij ook niet. Samen slapen kan buiten een gezellige avond ook  voor heel wat wakkere uurtjes zorgen. Gesnurk, vreemde geluidjes en dekens die om de paar uur ineens naar de andere kant van het bed zijn verdwenen – je zou denken dat de kwaliteit van de nachtrust niet perse gebaat is bij een partner in bed.

Spoonen voor een goede gezondheid

Toch heeft de wetenschap het tegendeel bewezen. Mocht je partner geen gekke bewegingen en irritante geluidjes maken, dan kan het juist zorgen voor een enorme verbetering van de slaapkwaliteit. Als je dicht tegen je partner aan ligt maakt je lichaam het chemische stofje oxytocine aan. Dit stofje helpt met het opwekken van weeën bij een bevalling en zorgt ervoor dat een vrouw niet te veel bloed verliest na de bevalling. Toch is dit niet het enige waar dit hormoon goed voor is. Het wonderstofje wordt ook wel het ‘liefdeshormoon’ genoemd en dat is niet voor niets. Oxytocine zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je partner, helpt tegen pijntjes en zorgt voor een relaxed, ontspannen gevoel. Ook zendt het signalen naar je zenuwstelsel zodat je langer in de spoon-positie kunt blijven liggen en dus een betere nachtrust kunt pakken.

Wij kunnen maar één conclusie trekken uit dit onderzoek: er moet meer gespoond worden! 😉

Met deze 6 tips maak je van samenwonen een succes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.