Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Spring Café Brasserie: het verfijnde restaurant met uitzicht op het prachtige Oosterpark

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. In het gloednieuwe Pillow Hotel Maurits at the Park vind je Spring Café Brasserie: een verfijnde brasserie met prachtig uitzicht op het Oosterpark. Wij gingen langs voor lunch en deden verslag.

En dat was een feestje.

Spring Café Brasserie: de brasserie met uitzicht op het Oosterpark

Spring Cafe Brasserie komt uit dezelfde koker als Shaffy Restobar. Bij Shaffy was het volop genieten, dus dat maakte ons meteen enthousiast om bij Spring langs te gaan – plus het feit dat het aan het Oosterpark ligt.

De plek: luchen aan het verlengde van het Oosterpark

Via het Oosterpark betreed je het restaurant aan de achterzijde van het Pillow Hotel. Er hangt een serene sfeer en het prachtige terras is vanaf de ingang meteen te zien. Het interieur van Spring is er eentje naar ons hart: Japandi-stijl met betonnen en Franse invloeden. Doet het ook érg lekker op camera. Omdat het zonnige dag was, was het terras open. Je begrijpt: die kans laten we niet aan ons voorbijgaan. Luchen aan het verlengde van het Oosterpark is de perfecte zondag-besteding.

Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren

Het eten: de plek voor een verfijnde lunch of diner

Waar het bij Shaffy draait om shared dining, houdt Spring het klassieke voor-hoofd-na concept aan. Dit weerhield ons er niet van om tóch wat gerechten te denken (in gangen weliswaar), omdat er zoveel lekkers op de kaart staat. De kaart voor middag en avond is hetzelfde, dus kom hier alleen lunchen als je zin hebt in een uitgebreide middag.

We startten met de steak tartare (wanneer dit op het menu staat móét ik het bestellen) en de coquilles. Beide één van de betere die ik ooit gegeten heb. De keuken is Frans en Italiaans geïnspireerd, dus deze smaken spelen een belangrijke rol in de gerechten. Als hoofd gingen we voor de Melanzane en de kabeljauw met mosselen en chorizo-saus. Wederom ontzettend goed.

Karlijn van Spankeren

Hoe vol we ook zaten, een dessert was een must. We zagen de chocolate cake en tiramisu al meerdere keren voorbij gaan, and we we’re here for it. Als je behoefte hebt aan een verfijnde luch of diner, op een rustgevende plek, dan is Spring de perfecte plek.

De drankjes: bloodorange fizz for the win

Bij een fijne lunch hoort een lekkere cocktail. Achter de bar staat een ervaren bartender die met liefde de lekkerste cocktails voor je creëert. We begonnen met de bloodorange fizz, die zo lekker was, dat we ‘m steeds opnieuw bestelden. Op (terecht) aandringen van de bartender probeerden we zijn signature cocktail: een fruitige verrassing met sinaasappel, aperol en meer. Als je houdt van een frisse, tropische cocktail vind je deze fantastisch.

Karlijn van Spankeren

NSMBL Rates .. 1o/10

How could we not?

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.