Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Celebrity 17 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 4 manieren waarop Beyoncé geschiedenis schrijft met haar negen (!) Grammy-nominaties

Beyoncé is opnieuw Queen B van de Grammy’s, omdat ze bij de komende uitreiking van de Grammy Awards de grootste kanshebber is. De zangeres is met haar album Renaissance negen (!) keer genomineerd en met deze nominaties schrijft de zangeres opnieuw geschiedenis. En om het nieuws te vieren zetten we de vier manieren waarop Beyoncé opnieuw geschiedenis schrijft met haar negen Grammy-nominaties op een rij.

She’s called Queen B for a reason!

Op deze 4 manieren schrijft Beyoncé opnieuw geschiedenis met haar negen Grammy-nominaties

Beyoncé is niet zomaar een Grammy Awards-winnaar, ze is een Grammy-recordbreker. Zo heeft ze al 28 Grammy’s in haar kast staan en werd ze in 2021 de artiest met de meeste Grammy-overwinningen ooit. Simpel gezegd, Beyoncé always slays Music’s Biggest Night. En terwijl zij haar negen nominaties viert, zetten wij haar nieuwste Grammy-prestaties voor je op een rij!

Gedeelde eerste plaats voor de meeste nominaties ooit

Met haar negen nieuwe nominaties stijgt Beyoncé op de lijst van artiesten die de meeste kans hebben gemaakt om een Grammy te winnen… maar ze is niet de enige die stijgt op de lijst. Queen B is gedurende haar hele carrière voor maar liefst 88 Grammy’s genomineerd.

Maar toevallig stijgt haar man Jay-Z zelf ook wat plekken op de lijst en staan de twee nu op een gedeelde eerste plaats als de meest genomineerde artiesten in de geschiedenis van de Grammy. If that’s not couple goals, I don’t know what is!

Beyoncé deelt iconische Halloweenfoto met al haar kinderen (wel 4 dagen te laat)

Gedeelde derde plaats voor de meeste nominaties in één nacht onder vrouwen

Negen Grammy-nominaties is een ongelooflijke prestatie, de meeste artiesten moeten namelijk jaren wachten totdat ze eindelijk een nominatie krijgen. Dit maakt het nog verbazingwekkender dat 2023 niet het eerste, maar het derde jaar is waarin Beyoncé negen nominaties heeft binnengehaald. Dit deed ze namelijk in zowel 2017 als 2021, het laatste jaar dat ze werd genomineerd.

Het is slechts twee keer eerder voorgekomen dat vrouwen tijdens één ceremonie meer dan negen Grammy-nominaties binnen hebben gesleept, en één daarvan was Bey zelf. In 2010 maakte ze namelijk kans op tien Grammy’s. Dit zet haar op een gedeelde plaats met Lauryn Hill voor de vrouwelijke artiest met de meeste kansen om in de prijzen te vallen.

De meeste Record Of The Year nominaties

Onder haar vele nominaties dit jaar, is Beyoncé weer genomineerd voor Record of the Year met haar hit single “Break My Soul”, maar 2023 is niet de eerste keer dat ze in de race is voor deze specifieke prijs. Bey claimt nu namelijk – met 8 nominaties op haar naam-  de titel van artiest met de meeste Record of the Year-nominaties ooit.

Tot nu toe stond ze gelijk met Frank Sinatra, die er zeven wist te behalen. Maar op de een of andere manier heeft Queen B de prijs nog nooit gewonnen (ja, wij geloven het ook niet), maar misschien zal haar negende poging haar meest succesvolle zijn.

Tot nu zijn dit alle nummers waar Beyoncé mee is genomineerd voor de Record of the Year Grammy: “Say My Name” met Destiny’s Child, “Crazy in Love” met Jay-Z, “Irreplaceable”, “Halo”, “Formation”, “Black Parade”, “Savage” met Megan Thee Stallion, en nu met “Break My Soul.”

De op één na meeste nominaties voor Song Of The Year onder vrouwen

“Break My Soul” is natuurlijk ook genomineerd voor Song of the Year, maar hoewel Beyoncé deze trofee al een keer eerder heeft geclaimd – de enige van de vier grote awards die ze al een keer eerder mee naar huis heeft genomen – wil ze de natuurlijk nog steeds toevoegen aan haar collectie. Deze laatste nominatie maakt dit haar vijfde keer dat ze kans maakt op deze specifieke trofee, en zet de superster ook op de tweede plaats onder de vrouwen met de meeste Song of the Year-nominaties.

Ze komt één nominatie achter Taylor Swift te staan, die bij de aankomende Grammy’s haar zesde kans om te winnen te pakken kreeg met haar nummer “All Too Well (10 Minute Version) (The Short Film).”

Nu je helemaal bij bent met haar prestaties wordt het nog even wachten totdat we echt weten of ze daadwerkelijk naar huis gaat met 9 Grammy’s. Wij zitten op 5 februari 2023 in ieder geval met spanning kijken of Beyoncé echt dé Queen of the night wordt.

PDA op de Grammys: dit waren de meest juicy momenten op de rode loper

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.