Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 14 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Is dit jou opgevallen? In Squid Game werd de dood van belangrijke spelers voorspeld

Hoewel Squid Game al sinds 17 september uit is, kijken nog steeds veel mensen naar de serie. Er zijn zelfs mensen die de serie nog niet hebben gezien, wat we bijna niet kunnen geloven. Doordat veel fans het wel hebben gekeken komen we achter steeds meer nieuwe informatie over de serie. Nu hebben kijkers namelijk ontdekt dat de dood van belangrijke spelers voorspeld werden in de serie.

Als je goed hebt opgelet heb jij het kunnen zien.

Voorspelde dood in Squid Game

Squid Game is razendpopulair onder kijkers. Fans plaatsen op TikTok en Instagram de meest bizarre theorieën over de serie en ook wij zijn obsessed. Zo weten we nu dat Squid Game waarschijnlijk over heel de wereld wordt gespeeld. Ook moeten we nodig gaan spijkeren aan ons Koreaans, want een Koreaans-sprekende fan heeft verteld dat de Engelse ondertiteling van Squid Game de betekenis van de serie volledig verandert.

Aan het einde van het eerste seizoen zijn er nog maar weinig personages over. Iedereen – behalve Seong Gi-hun en de Oh Il-nam – ging dood tijdens de kinderspellen. Nu hebben oplettende fans weer een nieuwe theorie. Ze zeggen namelijk dat de dood van meerdere personages in het begin van de serie zijn voorspeld.

Player 101 Deok-Su

Voordat Deok-Su vrijwillig mee gaat doen aan Squid Game zien we hem in aflevering twee in het echt leven. Deok-Su wordt door zijn vriend en criminele compagnon naar een afgesloten brug gelokt. Zijn vriend heeft deze valstrik opgezet in samenwerking met Filipijnse gangsters die de hoge casino schulden van Deok-Su willen innen. We zien hoe Deok-Su zijn voormalige vriend vermoordt en daarna van een brug afspringt om aan de gangsters te ontsnappen.

In Squid Game gaat hij dood doordat hij in het vijfde kinderspel door Mi-nyeo van de brug wordt getrokken. Dit doet zij omdat ook zij een schuld bij Deok-su heeft te innen.

Squid Game
Netflix

Player 212 Mi-Nyeo

Speler 212 Mi-Nyeo krijgt in Squid Game een samenwerking met Deok-Su. Zij geeft haar aansteker aan hem zodat hij bij de tweede game ervoor kon zorgen dat hij op tijd klaar is. Hierdoor wordt ze in het team van Deok-Su en hij belooft dat hij bij haar blijft tot het einde van het spel. Toch vertrouwt Mi-Nyeo Deok-Su nog niet helemaal en ze belooft hem te vermoorden als hij haar ooit verraad.

Kort daarna verraad Deok-Su haar door haar uit zijn team te schoppen. Mi-Nyeo komt dan haar belofte na door wraak te nemen. Bij het spel waarbij de spelers over een glazen brug moeten lopen, weigert Deok-Su de brug op te gaan. Mi-Nyeo twijfelt geen moment, omhelst Deok-Su en gooit hen beiden de afgrond in. Boontje komt om zijn loontje als je het aan ons vraagt.

Squid Game telefoonnummer
Netflix

Player 199 Ali

We zien in aflevering 2 dat Ali wanhopig op zoek is naar geld om zijn gezin te verzorgen. Abdul Ali – die zijn vingers verloor bij een fabrieksongeluk – gaat naar zijn voormalige werkgever om hem te confronteren over loon en vergoedingen waar hij nog recht op heeft. De baas van Ali zegt dat hij geen geld heeft, maar stiekem heeft hij een dikke envelop vol met geld. Nadat Ali dit ziet wordt de confrontatie fysiek, waardoor Ali het geld weet te grijpen en hard wegrent.

In Squid Game is Ali een echte kijkersfavoriet. Juist daarom is de dood van Ali een van de meest tragische. Tijdens het knikkerspel – waarvoor de personages teams moeten vormen van twee personen – kiest Ali ervoor om samen te werken met Sang-woo. Ali vertrouwt zijn leven toe aan Sang-woo, maar komt er al snel achter dat hij dat beter niet had kunnen doen. Sang-Woo houdt Ali namelijk voor de gek en steelt al zijn knikkers wat leidt tot de dood van Ali.

Netflix
Netflix

Player 067 Sae-Byeok

Voordat de Noord-Koreaanse Sae-Byeok besluit om weer vrijwillig mee te doen aan Squid Game, spreekt ze met een immigratiemedewerker die haar moeder en de rest van haar familie uit Noord-Korea kan halen. Wanneer de immigratiemedewerker meer geld vraagt aan Sae-Byeok, vertrouwt ze de situatie niet meer. Hierdoor trekt Sae-Byeok een mes en zet deze op de keel van de makelaar en dreigt hem te vermoorden als hij haar opnieuw probeert op te lichten.

In Squid Game is Sae-Byeok ook een van de meest geliefde personages. Ze blijft erg lang in het spel en haalt het zelfs tot de laatste drie, met Sang-woo en Gi-hun. In het laatste spel voor de finale wordt Sae-Byeok – speler 067 – vermoord doordat Cho Sang-woo een mes in haar keel steekt.

Squid Game
Netflix

Player 218 Sang-Woo

Cho Sang-Woo wordt in de serie aan ons voorgesteld als een rijke zakenman, maar we komen er al snel achter dat hij niet zo netjes is als iedereen denkt. Hij wordt door de politie gezocht voor fraude en na het zien van zijn moeder probeert hij zelfmoord te plegen in een bad in zijn hotelkamer, maar het lukt hem niet om het te doen.

Tijdens het allerlaatste spel in Squid Game – tussen Sang-woo en zijn jeugdvriend Seong Gi-hun – besluit Sang-Woo zichzelf op te offeren en pleegt zelfmoord. Dit doet hij door in zijn keel te steken met een mes. Nadat hij dood is wordt hij geëlimineerd en is Seong Gi-hun de winnaar van Squid Game.

Netflix

Player 456 Seong Gi-Hun

We ontmoetten hoofdpersoon Seong Gi-Hun in de eerste aflevering van Squid Game. Hij is gokverslaafd en komt door deze verslaving in de schulden. Hierdoor wordt hij uitgekozen om mee te doen aan Squid Game. Na het eerste spel besluiten de spelers om het spel niet voort te zetten en alle spelers worden naakt en vastgebonden in de stad gedumpt. Gi-hun wordt samen met Sae-Byeok gedumpt en smeekt haar om hem los te maken en zweert op het leven van zijn moeder dat hij niet achter haar aan komt.

Als Gi-Hun terug naar huis gaat – nadat hij Squid Game heeft gewonnen – ontdekt hij dat zijn moeder dood is. Hierdoor voelt het alsof zijn gewonnen geld niks waard is en hij wordt depressief. Later herstelt hij en gebruikt hij zijn geld om te zorgen voor de naasten van Sang-Woo en Sae-Byeok.

Seong Gi-Hun
Netflix

Of deze gebeurtenissen echt de dood van de spelers voorspellen is een raadsel. Wij vinden in ieder geval dat het teveel op elkaar lijkt om toeval te zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.