Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game komt in real-life naar Nederland en wij vertellen je er alles over

Squid Game is een enorme hype: de serie heeft binnen een kleine vier weken meer dan 111 miljoen kijkers en staat in 90 verschillende landen op nummer 1. Eerder deze week werd er een real-life Squid Game in Abu Dhabi gehouden en nu moet ook Nederland eraan geloven. Er komt namelijk een real-life Squid Game naar Nederland en wij vertellen je alles wat je moet weten.

Durf jij het aan?

Spellen uit Squid Game

Squid Game staat vooral bekend om de dodelijke spelletjes die de personage moeten spelen om een geldbedrag van 45,6 miljard Won te winnen en jij hebt nu ook de kans om verschillende spelletjes te spelen. Netflix plaatst namelijk in verschillende steden in Nederland de gigantische pop uit de hitserie. Fans en voorbijgangers kunnen hier meedoen met het iconische Red light, Green light spel uit aflevering één van de serie.

De pop is deze zaterdag te vinden in Maastricht en verplaatst zich daarna naar Rotterdam. Of er nog meer steden volgen houdt Netflix nog even geheim. Mensen die willen spelen kunnen zich als speler aanmelden bij één van de bewakers met maskers zoals in het spel. Voor de echte Squid Game belevenis moet je dit weekend dus in Maastricht of Rotterdam zijn.

Squid Game
Netflix

Spelregels

Iedere deelnemer krijgt, net als in de serie, een nummer toebedeeld. Vervolgens wordt het spel uit de serie samen met vijf anderen gespeeld. Dit gaat volgens het Annemaria Koekoek principe: de pop speelt een geluid en als je beweegt als het geluid stopt dan ben je af. De winnaar die als eerste de finish weet te bereiken, wordt beloond met een box vol goodies uit de serie zoals: een groen genummerd trainingsjasje, een zakje knikkers en een blikje met ppopgi (Koreaans suikerkoekje).  

Het spel is in Maastricht te vinden op de Markt (zaterdag 16 oktober) en in Rotterdam op het Eendrachtsplein (zondag 17 oktober). Wil je het spel spelen? Zorg er dan voor dat je tussen 12:00 en 17:00 langskomt. Meedoen is gratis, maar er zit wel een leeftijdsbegrenzing aan. Zo moet je 16+ zijn of toestemming hebben van een aanwezige ouder of verzorger.

Squid Game komt naar Nederland

Wie komt er dit weekend buiten spelen? 👧🏻

Posted by Netflix on Thursday, October 14, 2021

Ben jij dit weekend in Maastricht of Rotterdam te vinden om de Nederlandse Squid Game te spelen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.