Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 15 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Fans hebben deze 7 fouten gevonden in Squid Game

Iedereen is verslaafd aan Squid Game. De serie die op 17 september 2021 op Netflix verscheen is nu – na nog geen vier weken – de meest bekeken serie van Netflix ooit. Wij snappen wel waarom, want de serie is super spannend en erg intens om te kijken. Nu hebben oplettende fans deze 7 fouten gevonden in Squid Game en wij vertellen je precies welke dat zijn.

Wij hadden niet verwacht dat we in deze serie fouten zouden vinden.

Squid Game

In Squid Game strijden 456 mensen tegen elkaar om kans te maken op een geldbedrag van 45,6 miljard Won. Dit doen ze door 6 dodelijke kinderspelletjes te spelen. Ze komen er al snel achter dat dat het verliezen van deze games grote gevolgen heeft en ze doen er dan ook alles aan om te winnen.

Goed oplettende fans hebben al verschillende theorieën over de serie uitgebracht. Zo weten we nu dat Squid Game waarschijnlijk over heel de wereld wordt gespeeld en weten we hoe arbeiders en spelers gekozen worden in de serie. Nu hebben fans iets nieuws ontdekt, want er blijken verschillende fouten in de serie te zitten. Bij de serie Squid Game is over alles zo goed nagedacht dat wij verbaasd zijn dat er überhaupt fouten te vinden zijn.

1. Spelers met verkeerde nummers

We weten allemaal dat zowel de spelers als de arbeiders genummerd zijn in Squid Game. Zo heeft Seong Gi-Hun nummer 456 en heeft Sang-Woo nummer 218. Als er spellen worden gespeeld zien we op een beeldscherm ook welke spelers geëlimineerd worden en op dit punt is oplettende fans wat opgevallen. We zagen namelijk bij het tweede spel een vrouw met nummer 061, maar op het beeldscherm zagen we een hele andere speler met nummer 061. Erg vreemd vinden wij. Deze fout komt ook nog bij meerdere spelers voor, want bij nummer 088, 321, en 331 is het precies hetzelfde.

2. Een deelnemer is 124 jaar oud

Een andere fout die de makers van Squid Game over het hoofd hebben gezien is dat een speler 124 jaar oud is. Speler nummer 013 vertelt – in het spel waar de spelers over glasplaten moeten lopen – dat hij jaren in een glasfabriek heeft gewerkt. Hierdoor kan hij zien welke glasplaten veilig zijn en welke niet. Als de front man het dossier van nummer 013 opzoekt is te zien dat hij in 1897 is geboren, wat hem 124 jaar oud maakt. Dat kan natuurlijk niet kloppen als hij nu nog leeft.

Netlfix Squid Game
Netflix

3. De vorm van de paraplu

In aflevering 3 moeten de spelers een vormpje heel uit Ppopgi weten te halen. De spelers worden aan het begin van het spel gevraagd om een vorm te kiezen. Ze mogen kiezen uit een cirkel, een driehoek, een ster en een paraplu. We zien dat Seong Gi-Hun voor de paraplu – het moeilijkste vormpje – kiest. Maar het wordt nog moeilijker gemaakt, want de paraplu in de Ppopgi heeft veel meer hoeken en bochten dan de paraplu op de muur. Niet echt eerlijk als je het aan ons vraagt.

4. Spellingsfouten

Hoewel bijna alles in de serie Squid Game Koreaans is zien we hier en daar wat Engelse woorden voorbijkomen. Zo wordt er soms Engels gesproken maar ook geschreven. Als de rechercheur zoekt naar informatie over het spel kijkt hij tussen geheime documenten. Op een van deze documenten zien we een ongelofelijke grote fout. Er staat op het document dat er geheime informatie inzit. Dit wordt in de Netflix-serie gespeld als “SCRERT” terwijl het “SECRET” moet zijn. Foutje!

Netflix
Netflix

5. Gi Hun moest rijk zijn

In het begin van de serie hebben oplettende fans gezien dat Seong Gi-Hun – voordat hij mee deed met Squid Game – een Samsung S7 had. Als hij 45,6 miljard Won rijker weer thuiskomt na het spel lijkt hij er echter niet op vooruit te zijn gegaan. Hij zou namelijk na het spel een Samsung S3 hebben. Een downgrade vergeleken de Samsung S7 die hij eerst had.

Netflix

6. De front man heeft zijn zaken niet voor elkaar

We weten allemaal dat de front man een van de belangrijkste bazen is van Squid Game. Wat we later in de serie leren is dat de rechercheur de broer van de front man is. Een oplettende fan vond het erg verdacht dat de front man er niet beter voor zorgde dat hij niet gevonden zou worden. Op Reddit vertelt ze, “If this isn’t his first game as the Front Man, going missing for weeks at a time should be at least an annual occurrence. Shouldn’t he already be prepared to ‘disappear’ for a while when the games start, like paying rent in advance at the very least, or coming up with a good excuse so that his police officer brother doesn’t go looking for him?” Wij snappen ook niet waarom hij zijn sporen niet beter heeft verborgen of zou hij het met een reden hebben gedaan?

Netflix
Netflix

7. De hoofdpersoon eet lucht

We weten dat personages in films vaak niet echt eten en drinken. Door de manier van filmen zorgen regisseurs er wel altijd voor dat het lijkt alsof het wel gebeurd. Nu probeert de regisseur van Squid Game dit ook, maar het gaat niet helemaal goed. Als we Seong Gi-Hun zien eten ziet zijn eten er – na verschillende happen te hebben genomen – precies nog zo uit als in het begin. Aan het eind van de scene zien we hem zelfs een lege lepel in zijn mond steken.

Netflix
Netflix

Ondanks deze fouten is Squid Game nog steeds een geweldige serie en wij kunnen niet wachten tot we het tweede seizoen kunnen kijken. Heb jij ook zo’n zin in het tweede seizoen? Lees dan alles wat we al over het tweede seizoen van Squid Game weten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.