Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 3 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo behoud je jouw energie gedurende de dag

In de drukte van het moderne leven, waarin we vele ballen hoog moeten houden, kunnen we soms onze kostbare energie verliezen, zonder het door te hebben. Gelukkig zijn er eenvoudige en effectieve stappen die je kunt zetten om je energie te behouden en te versterken.

Hier zijn vijf krachtige stappen die je helpen om je innerlijke rust te bewaren en energieverspilling te minimaliseren.

Zo houd je jouw energiepijl steady

Wanneer je dagen gevuld zijn met werk, sociale activiteiten en eindeloos schermgebruik, kan je energieniveau soms een duik nemen. Als dit niet alleen gebeurt na een drukke dag, maar eigenlijk al gedurende de dag plaatsvindt, is het tijd om je energie beter te bewaren en terug te winnen. En dat doe je met deze stappen:

Stap 1: Oefen dankbaarheid

Begin je dag met positieve vibes door drie dingen te benoemen waar je op dat moment dankbaar voor bent. Of het nu gaat om de liefdevolle mensen in je leven, je huidige baan of de prachtige plek waar je woont, door het uiten van dankbaarheid wordt de toon voor een energieke en positieve dag gezet. Dit heet ook wel een positieve priming (zo werkt dat).

Stap 2: Ontspan je lichaam

Sta af en toe stil bij de spanning die zich ongemerkt in je lichaam ophoopt. Neem een moment om bewust je gezicht, schouders en buik te ontspannen. Deze simpele handeling bevrijdt je van spanning en geeft je direct een energieboost.

Stap 3: Écht ademhalen

Ademhalen is iets dat vanzelf gaat en dat je lichaam nooit heeft hoeven leren. Toch zit er erg veel verschil in de manieren waarop je kunt ademhalen en het gevoel dat het geeft. Concentreer je daarom op je ademhaling, vul je buik met lucht en laat deze rustig door je lichaam stromen. Gedurende dit proces, richt je je volledige aandacht op je ademhaling en laat je je gedachten wegvloeien. Dit zorgt voor een soort mini-meditatiemoment, waarna je weer helderder verder kunt met je dag.

Stap 4: Verleg je focus

Sluit je ogen en verleg je aandacht naar je handen, buik of voeten. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af: “Hoe weet ik dat mijn hand daar is, zonder te kijken?” Dit eenvoudige, maar krachtige momentje laat je de energiestroom in je lichaam voelen en brengt je focus weg van je gedachten.

Stap 5: Leef in het nu

Cliché, maar waar. Open je ogen en neem bewust je huidige omgeving in je op. Observeer zonder oordeel. Dit is hoe het nu is, en dat is goed. Dit besef brengt innerlijke rust en helpt energieverspilling door onnodige gedachten te verminderen.

Klaar met dat vermoeide gevoel? Krijg je energie terug met deze 6 tips

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.