Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Boeken 3 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Lezen op vakantie? Deze BookTok-hits zijn favoriet van de redactie

Boeken lezen is razend populair in 2023. Met BookTok en BookTube zijn er talloze aanbevelingen. Boekenwinkels hebben schappen vol ‘TikTok made me buy it‘ boeken en je kan bijna door de bomen het bos niet meer zien.

Er springen keer op keer een aantal boeken uit die als ‘veelbelovend’ worden beoordeeld. Boeken werden gelezen en bladzijdes werden omgeslagen, maar dit zijn dan toch echt dé favoriete BookTok aanraders van de redactie.

Redactiestagiaire Rosalin over de boeken

Ik ben echt een sucker voor een goed boek, maar ik ben ook ontzettend kieskeurig. Ik lees ongeveer vijf à zeven boeken per maand waarvan ik uiteindelijk maar één boek daadwerkelijk goed vind. BookTok heeft mij ook te pakken gekregen en dit zijn de boeken die ik nog regelmatig aan mensen aanraad.

A Little Life

Misschien is dit boek wel de crème de la crème van BookTok. A little Life is een dikke pil, maar zodra je aan het boek begint zal het verhaal je niet meer loslaten. Vier vrienden wonen met elkaar in New York en door liefde en leed weten zij zich een weg te banen door het leven, maar met net té veel tegenspoed. Een echte tranentrekker, dat is dit boek zeker.

The Secret History

Als je de film Dead Poet Society hebt gezien en leuk vond, dan is dit hét boek voor jou. Het boek vertelt het verhaal over een elite groep studenten op een universiteit, die kwesties binnen de filosofie, literatuur en kunst bespreken – echt zo’n dark academia boek. Donna Tartts schrijfstijl is vrij decadent en chique, dus het level van Engels ligt wel vrij hoog. Voor de rest is dit hét boek wat over een aantal jaar als een echte klassieker zal worden beschouwd, net zoals Jane Eyre en Little Women dat nu zijn.

Norwegian Wood

Norwegian Wood, geschreven door Murakami is een verhaal over liefde en leed in de setting in en rondom Tokio. De hoofdpersoon bevindt zich tussen een oude vlam en een nieuwe liefde en ziet te moeten kiezen tussen deze twee, wat een onmogelijke opgave lijkt te zijn. Murakami boeken zijn altijd vlot geschreven, dus een page-turner is dit boek zeker. En fun fact: dit is het favoriete boek van Harry Styles.

Cleopatra and Frankenstein

Cleo en Frank ontmoeten elkaar op een feest, trouwen een halfjaar later en vanaf dat punt is het verhaal voor de twee één lange lijdensweg. Als lezer wordt je meegesleurd in hun struggles en kan je niks anders dan hopen dat ze uiteindelijk weer gelukkig worden. Met een mix van ironie en humor brengt dit boek je in ieder geval wel een lach en een traan.

The Seven Husbands Of Evelyn Hugo

Evelyn Hugo is je typische old hollywood ster met een turbulent liefdesleven. Wanneer een journalist een boek over haar mag schrijven, komt het pijnlijke verleden van Evelyn op tafel. Met een dramatische wending included kan bijna niemand negatief zijn over dit boek. Ik heb het boek al vaak aangeraden aan anderen en keer op keer is iedereen razend enthousiast. Echt een goede om aan jouw leeslijst toe te voegen.

The Song Of Achilles

Als je van Griekse mythologie houdt is schrijfster Madeline Miller echt iets voor jou. En stel, je houdt er niet van, dan zijn haar boeken nog steeds geweldig. The Song Of Achilles is ondertussen een wereldwijd succes en niet zonder reden. Het vertelt het verhaal van Achilles en Patroclus en hun liefdevolle vriendschap. Je zult wel zien dat ik de dramatische BookTok aanraders het leukst vind, want ook dit boek is weer een echte tranentrekker.

Circe

Nog een Grieks mythologisch verhaal: Circe. Het boek vertelt het verhaal over Circe, een mythologische heks in het heroïsche tijdperk. Haar romance met Odysseus en ontmoeting met Medea en Jason – het komt er allemaal in voor. Heb je Song Of Achilles al gelezen en was je wel over dit boek te spreken? Dan is dit boek echt wat voor jou. Hartverscheurend maar met een flinke teug humor en ironie.

They Both Die At The End

Wat de titel al zegt: op het einde gaan de twee hoofdpersonen allebei dood. De twee jongens krijgen te ‘s nachts te horen dat ze binnen 24 uur komen te overlijden. Ze besluiten met elkaar de laatste dag van hun leven te spenderen. Wil je even een een portie janken? Dan is dit hét boek voor jou. Romantiek, drama, verdriet en humor: dit boek heeft het allemaal in huis.

 

TikTok is compleet obsessed met de Canon G7X en dit is waarom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.