Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit originele stemwijzerspel wil je spelen voordat je gaat stemmen op 17 maart

Op 17 maart is het zover: dan is het tijd voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ben je een zwevende kiezer en heb je nog geen idee wat je wilt stemmen? Dan is het handig om een stemwijzer te doen. Maar stemwijzers zijn niet altijd even accuraat en bevatten soms onbegrijpelijke vragen. Gelukkig is daar een oplossing voor: het nieuwe stemwijzerspel van Arjen Lubach.

Na het kieskompas, de stemwijzer, kieswijzer en vele andere hulpmiddelen is er nu ook Keezers Quest.

Stemwijzer: Keezers Quest

Keezers Quest is het nieuwe spel van Zondag met Lubach die je gaat helpen om jouw perfecte partij te vinden. Het spel werkt in de basis precies zoals alle andere stemwijzers, maar is wel een stuk kleurrijker en vermakelijker dan de saaie stemwijzers die we kennen. Je kunt het namelijk spelen als een echt spel.

In het spel van Zondag met Lubach maak je een eigen avatar aan en ga je met je hond op avontuur in een magische 8-bit wereld. Onderweg kom je allerlei andere karakters tegen die je hulp nodig hebben of je wat willen vragen. Die hulp of vragen zijn verkapte stellingen van politieke partijen. Zo vraagt bijvoorbeeld Henk Trol of je nog sympathie hebt voor de ouderen binnen de samenleving.

Reacties

Op basis van de antwoorden die je geeft kom je uit bij een kasteel. Dit kasteel is van de politieke partij waar jouw antwoorden het beste bij passen. Zoals iedere stemwijzer zijn de stellingen wel zwart-wit, maar het spel zelf is hilarisch. De stijl en muziek nemen je direct mee naar de spellen uit je jeugd en het spel bevat allerlei woordgrappen. Ook het internet is fan en gaat los over de stemwijzer Keezers Quest.

Je kunt het spel zelf spelen via deze link.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.