Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 2 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de grootste trends op het gebied van workouts in 2021

Door het vele thuiswerken en de sluiting van alle sportscholen, hebben steeds meer mensen last van stramme spieren. We bewegen namelijk een stuk minder dan eerst – en dat is goed te zien aan de grote stijging aan populariteit van stretch-workouts.

Met het vele thuiswerken zitten we vooral aan de eettafel te werken, lopen we een stuk minder (ondanks dat wandelen ook populair geworden is) en hoeven we geen kilometers meer te fietsen om op ons werk te komen.

Afgelopen najaar zagen ze bij OneFit daardoor een groei aan check-ins voor stretch-, mobility en flow lessen. Er was sprake van een stijging van maar liefst 25%, en na de huidige lockdown wordt er opnieuw een stijging verwacht.

Slechte houding tijdens het thuiswerken

Deze stijging komt niet helemaal uit de lucht vallen. Nu we veel vanuit huis werken, studeren en Zoom-callen, hebben onze spieren het zwaar te verduren. Je hebt thuis hoogstwaarschijnlijk geen dure bureaustoel en sta-bureau, en over het algemeen zitten we allemaal vaker te werken aan de eettafel dan voor de eerste lockdown.

Het resultaat: verzuurde spieren, pijn in je nek en rug, slapende bilspieren en een stuk minder beweging dan voorheen. En tja, dan klinkt zo’n lesje stretchen ineens wel heel aantrekkelijk.

Goed voor je mobiliteit

Maar ook als je niet thuis kunt werken en nog veel onderweg bent, is het toevoegen van een goede stretch workout geen overbodige luxe. Door meer te stretchen wordt jouw lichaam soepeler, en je krijgt een betere mobiliteit. Dat gaat je weer helpen met die HIIT lessen, en bovendien voorkom je er blessures mee.

Om te checken of zo’n lesje flexibiliteit ook iets voor jou is, kan je er natuurlijk altijd een YouTube video bijpakken. De onderstaande stretch routine van Pamela Reif is een aanrader.

Op dit moment zijn er ook genoeg online workouts in de OneFit app te vinden waarmee je de spanning in jouw spieren kunt verlichten. Denk aan een Flow Yoga les, of een Booty Stretch (yes, dat lees je goed). Wij schrijven ons vast in.

Zin om te sporten? 7x gratis apps waarmee je thuis een workout kunt doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.