Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 10 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze streetstyle looks van Copenhagen Fashion Week wil je per direct in je garderobe hebben

Copenhagen Fashion Week is elk seizoen weer een van onze favoriete modeweken. Niet alleen de designers laten steeds weer de meest bijzondere, esthetische, vernieuwende en mooie looks zien, maar ook vooral naast en rondom de shows is heel wat draagbare inspiratie te spotten.

CPHFW 🤝 Streetstyle

De streetstyle looks van Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week is in volle gang en dat houdt in dat we overspoeld worden met de mooiste, meest kleurrijke en creatieve outfits, zowel op als rondom de catwalks. Want, waar de designers die deze week hun collectie showen al maanden bezig zijn met het creëren ervan, hebben ook de genodigden flink uitgepakt. En dat is niet voor niks. De streetstyle blijkt sinds jaar en dag eigenlijk net zo belangrijk te zijn voor het modebeeld van de seizoenen die komen. Zeker het bekijken waard dus. Dit zijn onze favorieten van de eerste dagen van CPHFW SS24.

1. Rawwrr

Ons panterprint-icoon Nel Veerkamp zou trots zijn op deze look van streetstyle-queen, styliste en influencer Emili Sindlev. Ook is het een regelrecht bewijs dat de dierenprint alles behalve ordinair hoeft te zijn. Integendeel zelfs.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24 - Emily Sindlev
ANP

2. Suit it up

Pakken worden komend seizoen alles behalve traditioneel aangepakt. Van driedelige maatpakken van leer tot oversized overalls, alles wordt fashionable wanneer je het met een flinke dosis stijl, een glinsterende tas, een goede en elegant schoeisel draagt.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

3. Mix de seizoenen

Een trend die we ook veel langs zien komen, op én rondom de modeshows, is het combineren van contrasterende materialen. Zo worden winterse breisels en faux fur gecombineerd met luchtige zomerse zwierrokken en ballerina’s en worden bikinitops gestyled met wollen pantalons. Een mix van texturen geeft een look pardoes en meteen een interessante touch.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

4. Made for walking

Emili Sindlev verdient wat ons betreft niet één maar twee plekken in dit lijstje. Want, zeg nou zelf: ook deze streetstyle look mag niet ontbreken. Zo leerden we dat een oversized blouse nog zo veel meer “schwung” krijgt met een ketting-riem, dat paars prachtig samengaat met goud en dat alle looks van een dosis draagbaarheid worden voorzien door een denim short of rokje.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

5. De brei-brigade

Als er een overtreffende trap van ‘gebreid’ zou bestaan, was deze outfit de definitie geweest. En waar je zou verwachten dat een oversized gebreide rok, samen met een oversized vest in dezelfde kleuren garant zou staan voor een look van de gemiddelde oma, wordt met deze look het tegendeel bewezen. Het is maar net hoe het gestyled wordt, zien we maar weer. Met een vrouwelijk hakje met oversized bloemen, een Y2K Prada-tas en een zonnebril die wat weg heeft van een roze wolk, is dit een look waar wij zeker door geïnspireerd raken.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

6. Polo-Barbie

We hebben het nog nooit gezien, maar als er een Polo-barbie zou bestaan, zou Marianne Theodorsen (links) de outfit alvast gecreëerd hebben. Door een oversized Polo-shirt (wat een enorme trend gaat worden) te combineren met stoere cargo’s en juist héél feminine roze hakjes is deze look voorzien van een heerlijke balans.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

7. Experimental butterfly

Er is veel te zeggen van deze look, maar saai is deze outfit in ieder geval niet. Which we love. Van top tot teen is in (voornamelijk) roze in verschillende tinten en materialen, is van deze combinatie toch één geheel gemaakt. Zelfs de blush matcht met de vlinderhakjes van Blumarine, die overigens véél gespot werden bij onze streetstyle-hunt.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

8. Disney is cool

Oké, oké. Toch ook nóg een shout-outje voor een andere outfit van Marianne Theodorsen. Ondanks dat in deze look veel verschillende stijlen zijn gecombineerd, voelt het als één geheel en straalt het elegantie uit en barst het van smaak. Zo wordt de blazer casual gemaakt door het shirt van Mickey Mouse, krijgt het shirt een feestelijk randje door de glitters en geven de hakken een elegante twist aan de denim shorts. Een perfect gebalanceerd recept dus.

Street style look tijdens Copenhagen Fashion Week SS24
ANP

Dit is alles dat je hebt gemist tijdens Copenhagen Fashion Week SS24 dag 1

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.