Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 3 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Sudocrem als holy grail: 6x handige manieren de crème te verwerken in je beauty routine

We kregen het vroeger als kind al vaak opgesmeerd, maar ook nu in het volwasseneleven komt Sudocrem goed van pas. De lompe grijze pot mag er dan niet zo sexy uitzien, maar is wel onmisbaar in jouw crème collectie. Dit zijn zes manieren om Sudocrem te verwerken in je skincare routine.

Just like old times.

6x handige manieren om Sudocrem te verwerken in je beauty routine

Sudocrem komt niet in een fancy glazen potje, met tig claims van high end dermatologen erop. Toch is het een cult classic, voor jong én oud.

1. Om psoriasis te kalmeren en tegen te gaan

Ben jij iemand die last heeft van psoriasis? Dan weet je als geen ander hoe fijn het is om de huid te kunnen kalmeren met een verzachtende crème. Het is bewezen dat Sudocrem helpt bij het verzachten van een pijnlijke huid, omdat het hypoallergene ingrediënten bevat zoals lanoline en zinkoxide.

2. Om rimpels aan te pakken

Geen zin om een dure anti-ageing crème aan te schaffen? Sudocrem doet hetzelfde kunstje. Omdat zink een natuurlijk samentrekkend middel is, spant het de elastinevezels van de huid aan voor een gladder uiterlijk.

3. Om te gebruiken als primer

Het klinkt gek, maar Sudocrem werkt dus perfect als primer onder je make-up. Het vormt een laagje over je gezicht, waardoor je make-up de hele dag blijft zitten.

4. Om acne te kalmeren

Sudocrem zit vol met ingrediënten die een acnegevoelige huid kan gebruiken, zoals zink en benzyl alcohol. Zink is een belangrijke voedingsstof die infecties en ontstekingen bestrijdt, zodat het onzuiverheden kan aanpakken en verzachten.

5. Voor een gelijkmatige zelfbruining

Pakt een self tan bij jou altijd vlekkerig uit? Dan is Sudocrem de oplossing. Breng het wondermiddel aan op plekken waar je wil dat de zelfbruiner niet pakt, zodat het een barrière kan vormen.

6. Bij een verbrande huid

Kalmeren, kalmeren en nog eens kalmeren: dat is wat Sudocrem doet. Daarom is het ook de perfecte oplossing bij een verbrande huid door de zon.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.