Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Linde (26): ‘Mijn beste vriendin gaat vreemd en ik wil het graag vertellen aan haar partner’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Linde (26) haar verhaal, want haar beste vriendin gaat vreemd.

Linde* zit in een lastige situatie, vind ze zelf. Haar beste vriendin heeft al lange tijd een relatie, maar is de laatste tijd niet trouw aan haar vriend. Het idee knaagt aan Linde en ze twijfelt of de ze het hem gaat vertellen.

‘Mijn beste vriendin gaat vreemd en ik wil het graag vertellen aan haar partner’

Linde zit in een belangrijk dilemma.

Hi Linde, zou je iets meer kunnen vertellen over de situatie?

”Mijn beste vriendin én huisgenoot, Anne, heeft al meer dan drie jaar een leuke relatie met Jorik. Een ontzettend leuke en lieve gast. Laten we zeggen dat Anne haar fair share wel gehad heeft, als het aankomt op de liefde, dus Jorik was een geschenk uit de hemel. Ze ontmoette hem toen we net samenwoonden in Amsterdam, waardoor ik Jorik ook goed heb leren kennen. Het was na enkele dates al dik aan tussen die twee, dus hij was daarna ook vaak bij ons thuis.

De laatste tijd dacht ik dat ze serieuze stappen aan het maken waren en werd er ook gekeken naar een huurhuis voor hen samen. Anne laat in haar gedrag alleen niet echt blijken dat ze daar klaar voor is. Ze heeft nu al meer dan een half jaar een verhouding met een gast die ze op een festival leerde kennen. Ze gaat vreemd en ik voel me daar heel naar over. ”

Is ze verliefd op hem?

“Nee, dat denk ik dus niet. Ze is zich gewoon aan het afzetten tegen het feit dat haar leven wat serieuzer begint te worden. Ze heeft altijd al een probleem gehad met ouder worden en dat ze nu bijna gaat samenwonen helpt daar ook niet bij, denk ik. Die minnaar is een soort vluchtgedrag, maar het duurt nu wel erg lang.”

Hoe voel jij je erbij?

”Ik voel me onwijs schuldig als ik Jorik zie, omdat hij zo aardig en lief is voor haar. Ze maakt steeds meer ruzie met hem, terwijl hij amper iets fout doet. Natuurlijk is Anne mijn vriendin, maar ik ken Jorik ook goed en gun hem het beste. De laatste tijd knaagt het steeds meer aan me en ik zit met de gedachte om het aan Jorik te vertellen. Ik weet alleen niet of dat helemaal aan mij is.”

Heb je hier al met Anne over gepraat?

”Ja, al meerdere keren. Dan zegt ze dat ze ermee gaat stoppen en dat ik mijn mond moet houden. Het duurt nu alleen wel erg lang.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.