Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 25 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Aan deze signalen herken je dat je morgen ongesteld gaat worden

Word jij ook wel eens ongesteld terwijl je dat nog niet had verwacht? Sh*t – maar gelukkig zijn we niet alleen. Er zijn een aantal symptomen waaruit je kunt concluderen dat je hoogstwaarschijnlijk de volgende dag ongesteld gaat worden…

Zo kun je je wat beter voorbereiden.

Symptomen waaraan je herkent dat je menstruatie morgen begint

Een menstruatiecyclus telt tussen de 21 en 35 dagen – bij de meeste vrouwen duurt de cyclus 28 dagen. Veel vrouwen kunnen precies uitrekenen wanneer ze ongesteld worden (bijvoorbeeld omdat ze de pil slikken) maar bij anderen is dit heel onregelmatig. Mocht jij een onregelmatige cyclus hebben en mocht je zelf niet aanvoelen wanneer je ongesteld gaat worden… we got you. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op kunt letten!

Krampen

We kennen waarschijnlijk allemaal wel die vervelende menstruatiekrampen, voornamelijk in je onderbuik of onderrug. Dat is vaak een teken dat het aan het rommelen is daar beneden.

Stemmingswisselingen

Een ander punt waaraan je een beginnende ongesteldheid kunt herkennen zijn stemmingswisselingen. Vlak voordat je ongesteld wordt, vindt er een grote verandering in je hormonen plaats wat kan leiden tot stemmingswisselingen. Voel je je vaak somber en verdrietig net voordat je ongesteld gaat worden? Dat is vaak een signaal. Vaak is dat gevoel daarna ook weer weg.

Opgeblazen gevoel

Voel je je opgeblazen en ervaar je lichamelijk ongemak? Je lichaam bereidt zich voor op de ongesteldheid dus dat jij je niet zo lekker voelt is helemaal niet gek.

Puistjes

Twee dingen waar niemand op zit te wachten: puistjes en menstruaties. Helaas gaan deze twee vaak wel gepaard. Deze puistjes ontstaan wederom door de verandering in je hormonen. Als jij dus opeens veel last krijgt van onzuiverheden, zou het goed kunnen dat je de volgende dag ongesteld wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.