Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 13 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Van talks tot exposities: deze toffe dingen zijn er allemaal te doen tijdens ADE

ADE staat bekend om de nachtelijke feesten, waar de muziek flink doordreunt en de drank rijkelijk vloeit. Toch zijn er nog veel meer andere manieren om ADE te vieren, dan op een feest. Wij vertellen je wat er volgende week nog meer te doen is: van talks tot exposities.

Niet in de party mood? Geen probleem. Wel in de partmood? Check dan vooral onze ultieme ADE guide even.

Van talks tot exposities: hier wil je heen tijdens ADE

ADE is meer dan feesten, het is een week waarin de bruisende dancecultuur van Amsterdam gevierd wordt. Want we mogen, als liefhebbers van een feestje, best in onze handen knijpen dat we in Nederland wonen: één van de pionierende landen als het op elektronische muziek aankomt. De grootse feesten legden hier voet aan de grond en de bekendste dj’s startten hier op hun zolderkamer.

Genoeg te vertellen, te zien en te beleven dus. In de week van ADE is niet alleen de partyagenda, maar ook de randprogrammering bomvol. Wij zetten de meest toffe talks, expo’s en events voor je op een rij.

Our House Museum

Het Our House Museum is al langer een begrip, maar tijdens ADE gaan ze nog een stapje verder. Gedurende ADE zijn er een aantal nieuwe exposities te zien en is het museum langer open. ‘Four Decades of Dance Music Highlights’ is een tentoonstelling/expositie waar de bezoeker op traditionele wijze leert over de ijkmomenten die de scene gevormd heeft. Ook nieuw is het audiovisuele spektakel ‘The Culture Ride’. Deze 4D immersive ervaring neemt de bezoeker mee door een tijdreis van veertig jaar iconische tracks, clubs, festivals en artiesten.

Hier vind je meer informatie.

ADE: van RoXY tot Garage Noord

Tijdens ADE bieden Het Amsterdam Museum en het Stadsarchief Amsterdam een ​​programma over de Amsterdamse clubcultuur. Door unieke documenten uit het clubarchief, ideeën van jonge makers en foto’s van toen en nu samen te brengen, duik je in het iconische Amsterdamse nachtleven. Ook vind je in Het Amsterdam Museum een tentoonstelling over Zubrowka, een legende uit de RoXY.

De expositie vindt plaats op 20 oktober, maar voor langere tijd is de expositie Ode to Zubrowka te zien. Hier vind je meer info.

GOD IS A DJ: de fototentoonstelling van Rutger Geerling

In de Beurs van Berlage bewonder je volgende week de tentoonstelling ‘GOD IS A DJ’. Rutger Geerling is sinds het begin van de negentiger jaren een graag geziene fotograaf op de grootste festivals ter wereld. Bijna dertig jaar lang heeft hij shows, artiesten, publiek, vuurwerk, nummer 1 DJ’s van de wereld en de ziel van de dancewereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Een periode waarin hij de elektronische muziekindustrie zag uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen.

Zijn bijzondere beelden zijn vanaf 19 oktober te zien. Hier vind je meer info. 

Talks in de A’DAM Toren

In de A’DAM Toren vinden dit jaar maar liefst dertig verschillende feesten plaats onder één dak, maar tussen de MADAM en The Loft vind je A’DAM & Co. Op deze plek worden talks, exposities en zelfs een veilig gehouden. A’DAM organiseert op dinsdag 18 oktober tijdens ADE een event en veiling rondom het Sunflower Power kunstproject, waarbij de Oekraïense techno- en houseartiesten met zonnebloem-kunstwerken worden geprezen.

Hier vind je meer informatie.

Drankjes bij IZAKAYA, The Duchess, MOMO en Mr. Porter

Toch een feestje op de planning? Dan wil je daarvoor even langs IZAKAYA, The Duchess, MOMO of Mr. Porter voor pre-drinks in stijl. Iedere zaak heeft een custom cocktail ter ere van Amsterdam Dance Event. Zo drink je bij IZAKAYA de Yuzu Bird Martini, bij MOMO de Take me to Hawaii, bij The Duchess de Golden Autumn en bij Mr. Porter een A Foxy Thing. Wedden dat je daarna zin hebt in een dansje?

House of Hope

House of Hope is een feestje, maar ook veel meer dan dat. Tijdens House of Hope ontmoet, verbindt en dans jij namelijk samen met ongedocumenteerde-, dak- en thuisloze-, en andere mensen die normaal gesproken geen of beperkt toegang tot events als ADE hebben. De kerk als dansvloer brengt op een nieuwe manier mensen met verschillende achtergronden samen om van elkaar te leren, te reflecteren en vooral: te dansen in de Dominicuskerk in hartje Amsterdam.

En dit was nog lang niet alles. Neem zeker een kijkje in de conferentie-agenda van Amsterdam Dance Event voor de volledige planning.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.