Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Evenementen 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

TED x AmsterdamWomen brengen interessante sprekers samen in Amsterdam op 1 december

We kennen de Amerikaanse non-profit organisatie TED van de korte, inspirerende talks op YouTube. We hebben goed nieuws voor je, over precies twee weken brengt TED samen met AmsterdamWomen inspirerende sprekers bij elkaar in onze hoofdstad en jij kan erbij zijn.

Welcome to our TED talk…

TED x AmsterdamWomen brengen interessante sprekers samen

Op donderdag 1 december organiseert TED x AmsterdamWomen, onderdeel van de Amerikaanse non-profitorganisatie TED, de dertiende editie van hun jaarlijkse event. Het event heeft dit jaar als thema ‘Pressing issues: fact or fiction’. De gedachte achter dit thema is om men te laten nadenken over de manier waarop vrouwen wel of juist niet worden vertegenwoordigd in het nieuws. Sprekers die het podium van Theater Amsterdam met een talk betreden zijn onder andere mediasocioloog en onderzoeker Anouk Mols, voormalig luitenant-kolonel en sociologe Gwenda Nielen en winnares van de TED x AmsterdamWomen Talent Night Malou van den Berg.

Hoe wij de wereld zien is deels afhankelijk van de ogen van journalisten in plaats van hoe wij de wereld zelf zien. Is deze visie bevooroordeeld, subjectief of onevenwichtig? Dit is de vraag die op donderdag 1 december centraal staat tijdens het jaarlijkse TED x AmsterdamWomen event. TED x AmsterdamWomen wil vanuit het thema ‘Pressing issues: fact or fiction’ bewustwording creëren rondom de verhalen die in de media aan bod komen of juist ontbreken, met name verhalen die betrekking hebben op vrouwen en kwesties die van belang zijn voor het leven van vrouwen.

Tijdens het event krijgen acht inspirerende sprekers de kans om hun persoonlijke ‘pressing issue’ middels een TED-talk met het publiek te delen. De talks vallen binnen een van de TED-pijlers zoals Technology, Entertainment, Design, Global issues, Business/Entrepreneurship, Art & Music, Science of Sustainability.

Wie staan er op het podium?

Acht inspirerende vrouwen betreden op 1 december het podium om een inspirerende talk te houden.

  • Laura Bas, meervoudig bekroonde Changemaker en voormalig jongerenambassadeur, over het belang van betekenisvolle jongerenparticipatie en gendergelijkheid.
  • Gwenda Nielen, socioloog, gedragsonderzoeker en voormalig luitenant-kolonel van het Nederlandse leger, over desinformatie en online en offline manipulatie.
  • Saron Petronilia, auteur, coach en overgangsexpert, over de evolutionaire betekenis van de menopauze en deze periode te gebruiken om te groeien in vrouwelijk leiderschap.
  • Maartje Laterveer, journalist, schrijfster en consultant, over inclusiviteit en diversiteit en hoe jezelf te bevrijden van de maatschappelijke patriarchale structuren.
  • Sterrin Smalbrugge, ecologe en herpentologe, over het belang van het behoud van de planeet en niet door ons enkel te richten op de charismatische soorten.
  • Angelique Houtveen, radio- en podcastmaker, over hoe trouw aan jezelf te blijven en je doelen terwijl je werkt in een omgeving dat zijn ideeën op jou probeert te projecteren.
  • Anouk Mols, mediasocioloog en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, over het gebruik en de rol van mobiele technologieën in de hedendaagse kindertijd.
  • Malou van den Berg, winnares TEDxAmsterdamWomen Talent Night, over het creëren van een diverse en inclusieve samenleving door inzicht te geven in de uitdagingen van een modern gezin dat leeft in een heteronormatieve samenleving

Erbij zijn? Bestel dan hier je tickets.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.